BARRY OLLMAN – WHAT’LL IT BE?

Het leven van Barry Ollman werd al van kindsbeen af volledig gedomineerd door de muziek. Toch heeft het tot dit jaar geduurd vooraleer hij op 61-jarige leeftijd zijn allereerste plaat met eigen composities heeft opgenomen en op de markt gebracht. De indirecte aanleiding hiervoor was een hartaanval die hij in oktober 2012 had gekregen en die hem deed inzien dat hij zijn muzikale droom nog altijd moest waarmaken.

Zijn tien songs tellende album “What’ll It Be?” valt nochtans behoorlijk op door een aantal grote namen uit de muziekwereld die hun bijdrage aan de opnames hebben afgeleverd. Zo zingt zijn langjarige vriend Graham Nash (van ‘Crosby, Stills, Nash & Young’) met Barry Ollman mee op het openingsnummer van deze plaat: “Imogen’s Lament”. Dat is een song die u op bijgaande video kunt beluisteren en die als een eerbetoon mag worden gezien aan de beroemde Amerikaanse fotograaf Imogen Cunningham die vorige eeuw naam en faam verwierf voor zijn botanische fotografie en ook voor zijn in die tijd nog heel controversiële naaktportretten.

Een andere grote muzikant op de cd “What’ll It Be?” is bassist Garry W. Tallent die al vanaf het prille begin op bas speelde bij Bruce Springsteen’s begeleidingsgroep ‘The E Street Band’. Op dit album van Barry Ollman draagt hij zijn steentje bij aan de realisatie van de songs “Banker’s Holiday”, “Lean In Close”, het ijzersterke nummer “The Other Half” en slotsong “Almost Time”.

Nick Forster van de bluegrassformatie ‘Hot Rize’ en zijn echtgenote Helen zijn tevens de stuwende krachten achter het populaire nationale radioprogramma ‘eTown’ in Boulder, Colorado. In dat programma bezorgen zij een forum aan talentrijke muzikanten om hun nummers live in de studio te komen brengen. Zij zorgen op dit album voor mooie harmony vocals, lap steel en een elektrisch gitaarsolo bij het countrynummer “Blue Colorado”.

Bij het beluisteren van deze plaat kunnen wij ons niet van de indruk ontdoen dat Barry Ollman’s stem en muziek grote gelijkenissen vertoont met die van andere singer-songwriters zoals James Taylor, Jackson Browne of Paul Simon in tracks als “Painting The West”, “Lean In Close”, Something To Say” en “Almost Time”.

Ollman is zelf ook een grote fan van het werk van Woody Guthrie en hij brengt samen met David Amram op ‘penny whistle’ in pure Guthrie-stijl de traditioneel klinkende folksong “See Ya In Okemah”, verwijzend naar diens geboorteplaats waar elk jaar nog een folkfestival plaatsvind om Woody Guthrie te herdenken en te eren.

“What’ll It Be?” van Barry Ollman is een plaat die je probleemloos ettelijke keren na elkaar zal kunnen beluisteren zonder ook maar één keer op de ‘skip’-knop te moeten drukken. Het album bevat mooie teksten, zachtjes voortkabbelende melodieën en uitstekend zangwerk.

(valsam)
“Being just over 60 years old and after a severe heart attack in 2012, one could say that Barry Ollman is a late blossoming singer-songwriter since his album ‘What’ll It Be?’ is also his debute in music as a recording artist. With Graham Nash and ‘E Street Band’ bass player Garry W. Tallent in support, his songs contain fine lyrics, sweet melodies and an excellent vocal performance. It is a record that should be played over and over again.”
– www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
BARRY OLLMAN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
   

CD Baby

Info: Hemifran

video