BRAD BOYER – MONTAGU HOTEL

Brad Boyer is een countryzanger en songschrijver uit Houston, Texas en dus vooral geïnspireerd door de lokale Texaanse artiesten en de typische Tex-Mex muziekstijl. Bovendien blijkt hij ook een goede vriend te zijn van Joe Ely, één van de grootste hedendaagse singer-songwriters uit Austin.

Nadat hij in 2010 een lokale zangwedstrijd had gewonnen mocht hij zijn debuutalbum “I Sat Down And Wrote You A Song” een jaartje later uitbrengen. Voor zijn nieuwe album “Montagu Hotel” kon hij rekenen op de muzikale support van diezelfde Joe Ely voor het meezingen op de eerste track van de plaat: “Big Rig Driver”.

Ook de virtuoze steelgitaar- en dobro-speelster Cindy Cashdollar verleende haar medewerking aan de opname van een vijftal nummers op dit album. Verder dragen ook nog een aantal gereputeerde lokale instrumentalisten hun steentje bij aan deze cd van Brad Boyer en zingt de ravissante Lisa Morales van het met haar zus Roberta gevormde duo ‘Sisters Morales’ mee op een zestal tracks.

Brad Boyer is op zijn sterkst als hij ballads brengt met zijn typische Texaanse countrystem. Zo zijn de ‘stand-out’-tracks naar onze bescheiden mening “Long Cold December”, “Tonight I’m Gonna Lose” met toetsenist Stefano Intelisano op accordeon en het enkele door akoestische gitaar begeleide “The Ring” en “The Last Folksinger”, twee songs waarin zijn vocale capaciteiten het best tot uiting kunnen komen.

De dobroklanken van Cindy Cashdollar overheersen in het nummer “Trouble” en in de albumtiteltrack “Montagu Hotel”, maar ook de countryrocksongs op deze plaat zijn best te genieten zoals u kunt horen in “Five Stones And A Sling” waarbij een uitstekende Carlos Alvarez deze keer op accordeon meespeelt of in de swingende gitaarrocker “Texas Darlin’”.

Van deze nieuwe plaat van Brad Boyer hoeft u niet direct iets wereldschokkends te verwachten, maar binnen zijn genre is dit wel een degelijk werkje waarbij u zich voor drie kwartier in het hartje van de Texaanse muziekwereld zult kunnen wanen. Meer hoeft dat voor ons echt niet te zijn.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Thunderbirds Records