GLADSHOT – MAXWELL’S COOL DEMON (EP)

‘Gladshot’ is een kwartet uit New York City dat indie popmuziek brengt in de stijl van een band als de Schotse alt.rockers van ‘Teenage Fanclub’. Deze muziek wordt gespeeld door de dynamische zangeres en toetseniste Debbie Andrews, zanger en gitarist Mike Blaxill, bassist Malcolm Gold en drummer Tony Mason.

Hun debuutalbum “Burn Up And Shine” uit 2010 kon op behoorlijk wat meeval rekenen in de Amerikaanse vakpers en dat succes was dan ook de directe aanleiding voor de release van een opvolger door middel van de zes songs tellende ep “Maxwell’s Cool Demon” die net als hun debuutplaat door John Agnello werd geproduceerd, de producer van albums van o.a. Kurt Vile, ‘Sonic Youth’ en ‘Phosphorescent’.

Het piano- of orgelspel van Debbie Andrews is op elk van de zes songs heel prominent aanwezig, net als de elektrische gitaarklanken van Mike Blaxill en de voor de studio-opname opgetrommelde gastmuzikanten Tim Bright en Ben Butler. De plaat begint met het nog vrij rustig gebrachte “Fun With Hydrangeas”, gevolgd door het wat ruiger klinkende “Star Tattoo” en het zachtjes voortkabbelende “Dog On A Skylight”.

Onze favoriete songs op deze ep zijn echter het melodieus rockende “Steady Light” met invloeden uit de poprocksound van de jaren ’60, het knap in harmonie gezongen rocknummer “Corp Safe” en de popballad “We Live In America” die u ook op bijgaande video in een live gebrachte uitvoering kunt bekijken.

Vorig jaar bracht ‘Gladshot’ ook een futuristische rockmusical op cd uit onder de titel “Barcode” en we denken dat de band ondertussen al hard aan het werk is om zo gauw als mogelijk een nieuwe full cd op de markt te brengen. We zijn alvast geïnteresseerd in het resultaat van die noeste arbeid. Maar eerst gaat de band gedurende deze zomer nog op tournee door Amerika voor de promotie van “Maxwell’s Cool Demon”.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video