TOMMY NUMBERS & THE WILDCATS – EVERY NOW AND THEN

Zanger Tommy Numbers (aka Tom Gould) en zijn begeleidingsband ‘The Wildcats’ (aka rockabilly trio ‘The Eugene Chrysler Band’), zijnde gitarist Skip Krevens, contrabassist Eugene Chrysler en drummer Jeff ‘Junior Mintz’ Somerstein vormen samen het muzikale zijproject van Tom Gould, de frontman en leadzanger van de hier bij Rootstime welgekende en vaak gerecenseerde rock-‘n’rollformatie ‘The Bossa Nova Beatniks’ uit New York.

Op de plaat “Every Now And Then” brengt dit kwartet negen coverversies van welgekende rock’n’roll-klassiekers waarvan er drie geschreven werden door het legendarische duo Jerry Leiber (voor de muziek) en Mike Stoller (voor de teksten), zijnde de huiscomponisten van Elvis Presley. Zij schreven enkele decennia geleden de songs “Ruby Baby”, “Love Me” en “Bossa Nova Baby” die hits waren voor respectievelijk ‘The Drifters’ in 1956, Elvis Presley in 1956 en nog eens Elvis voor de soundtrack van de film ‘Fun In Acapulco” uit 1963.

Andere covers op deze live opgenomen plaat zijn versies van de door Elvis in het collectieve geheugen gezongen nummers “That’s Alright Mama” uit 1954, “Just Because” (zie video) van ‘The Shelton Brothers’ uit 1933 en ook terug te vinden op het songrepertoire van Elvis in 1956, “Sixteen Tons” van countryzanger Merle Travis uit 1946 en gezongen door Elvis in 1955 en “Little Sister” uit 1961.

Verder brengen ‘Tommy Numbers & The Wildcats’ ook nog een als de builenpest swingende rock’n’rollversie van “Slippin’ And Slidin’” van Little Richard uit 1956 en van “Honey Don’t” van Carl Perkins uit 1956. Zoals u zelf kunt vaststellen zijn er heel wat liedjes op deze cd die voor het eerst te horen waren in het gezegende jaar 1956, dus niet echt toevallig ook mijn eigen geboortejaar en dus eveneens bijzonder vruchtbaar voor onsterfelijke songs.

Verstand op nul, de broekspijpen opgetrokken en je beste beentjes voorzetten voor een half uurtje swingen en rocken op deze negen heerlijke covers die gebracht worden door ‘Bossa Nova Beatnik’-frontman Tom Gould / Tommy Numbers en zijn vrienden van ‘The Eugene Chrysler Band / The Wildcats’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Bossa Nova Beatnik Production

video