MARK JUNGERS – I’LL SEE YOU AGAIN

Toen de Amerikaanse zanger en songschrijver Mark Jungers na een langjarige carrière als lid van de formatie ‘The Masons’ uit Austin, Texas in 2000 op plaat als soloartiest debuteerde met het album “Black Limousine” had hij allicht ook zelf niet gedacht dat hij twaalf jaar later nog altijd nieuwe soloplaten zou blijven uitbrengen.

Nadat hij met “One For The Crow” (2004), “Silos And Smokestacks” (2007) en “Whistle This” (2009) drie platen had uitgebracht als ‘Mark Jungers & The Whistling Mules’ koos hij er voor om de meer recente albums enkel onder zijn eigen naam op de markt los te laten. Zijn laatste release was het in 2011 verschenen album “More Like A Good Dog Than A Bad Cat” dat nu een opvolger kreeg met “I’ll See You Again”, zijn zesde volwaardige album waarvoor hij zowel zijn zangkwaliteiten als zijn capaciteiten als songschrijver verder heeft geperfectioneerd.

De twaalf door countrymuziek geïnspireerde Americana-liedjes die hij componeerde voor deze plaat zijn stuk voor stuk aangenaam beluisterbare nummers met catchy melodieën, mooie orkestratie en knap zangwerk van Mark Jungers. Openingstrack” I’ll Be Home” is een schoolvoorbeeld van een Americana-song, terwijl het daaropvolgende “I Don’t Want To Live There” meer country-invloeden vertoont en op iets van ‘The Jayhawks’ lijkt.

In “That’s What They Say” zitten wat meer blueselementen zoals het mondharmonica en het instrumentale intermezzo van een bluesgitaar. Bij de beste songs op deze plaat rekenen wij de emo-ballads “Do You Still Care”, “Wait” met intrigerende cello-begeleiding en het folky slotliedje “Ran Out Of Tears”, de albumtiteltrack “I’ll See You Again” die ook als ballad wordt gepresenteerd en het erg catchy nummer “What About You” met aanstekelijke instrumentatie op mondharmonica en mandoline.

We vermelden ook graag de medewerking van de gerenommeerde Gurf Morlix op pedal steel en gitaar en van Wes Green op mandoline, Adrian Schoolar op gitaar en dobro en Josh Flowers op basgitaar. Deze laatste drie muzikanten vormen al meer dan tien jaar zijn trouwe begeleidingsgroep ‘The Whistling Mules’. Het vakmanschap en meesterschap van Mark Jungers straalt af van elke track op dit nieuwe album “I’ll See You Again” en bevestigt nog maar eens wat voor een groot talent er in deze artiest schuil gaat. Je kunt met grote zekerheid stellen: We will for sure see him again!

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: American Rural Records