PARKER MILLSAP – EP

Het is normaliter niet onze gewoonte om singles van een recensie te voorzien, maar voor het amper drie songs tellende ep-tje ‘EP’ van Parker Millsap willen we deze keer graag een uitzondering maken.

De nog maar net 20 jaar geworden singer-songwriter uit Oklahoma stuurt deze ep vooruit voor zijn binnenkort te verschijnen volwaardige debuutalbum “Parker Millsap” als soloartiest.

Eerder bracht Parker Millsap al het album “Palisade” op de markt, een plaat die hij samen met Michael Rose opnam in 2012 en waarop hij ook religieus geïnspireerde songs bracht in folk-, blues- en country-stijl. Sindsdien trad hij een aantal keren op als voorprogramma voor o.a. Jimmy Lafave, Jimmie Vaughan, bluesrocker John Fullbright en ‘The Old Crow Medicine Show’.

Twee songs op dit ep-tje staan ook op de komende full-cd en als toemaatje brengt hij op dit schijfje een live opgenomen coverversie van de song “You Gotta Move” van ‘The Rolling Stones’, een nummer dat tot zijn persoonlijke favoriete liedjes aller tijden behoort.

Op de video bij deze recensie kunt u Parker Millsap aan het werk zien en horen in het nummer “Old Time Religion” dat eigenlijk als eerste single uit zijn album op de markt wordt gebracht. Zijn liedjesteksten zijn meestal wel religieus geïnspireerd omwille van zijn opvoeding in de geest van de ‘Pentecostal Church’ oftewel de zogeheten streng religieuze ‘Pinkstergemeenschap’ in Oklahoma.

De tweede song op deze ep is “The Villain”, een akoestische en Dylaneske ballad waarbij hij enkel voor een sobere begeleiding op akoestische gitaar heeft gekozen. “You Gotta Move” van ‘The Stones’ brengt hij daarna ook op een akoestische, doch impressionante wijze en in pure swamp blues stijl.

We hopen dat men er bij zijn platenlabel aan zal denken om uw dienaars bij ‘Rootstime’ een exemplaar van zijn debuutalbum toe te sturen. Als dat gebeurt, dan zullen wij u graag over de verdere carrièrestappen van deze talentrijke Parker Millsap berichten.

(valsam)


Artiest info
Website  
 

Label: Okrahoma Records
Distr.: Thirty Tigers

video