SAMANTHA MARTIN – MISSISSIPPI SUN (LIVE EP, featuring AMOY & CICEAL LEVY

“ Five Songs, Five musicians, One Day, One Room & One Take “

Het uit Toronto, CA, afkomstige kwartet “Samantha Martin & The Haggard” [line-up: Samantha Martin (zang, gitaar), Mikey McCallum (gitaar), Greg Sweetland (bas) en Pete Lambert (drums)] maakt muziek in een gebied tussen rock, country, soul, roots en Americana. Samantha Martin is de frontdame van het gezelschap en is een naam in de Toronto roots scene. Met haar band nam ze in juli 2011 in de Toronto's ‘Lincoln County Social Club’, co-produced door de band en John Dinsmore (producer & multi-instrumentalist) het gelijknamige album op.  Het album is qua stijl een mix van Southern soul, roots/reggae en rock n roll uit de Jaren ‘50.

In het gezelschap van Amoy & Ciceal Levy ging Samantha in een door gospel beïnvloede blues en soul formatie in de studio, voor de opnamen van vijf tracks, om in één dag en in één take (vandaar “live” in de titel), dit EP klaar te krijgen. De zusjes Levy verzorgen de backing (in één woord: geweldig!) en de extra gitaar riffs zijn van Derek Downham, die ook van percussie (bass drum, hi hat) wanten weet. 

Album tracks & comments: 1”Won’t You Stay” [Opener: Een ouderwetse country track, doorspekt met heel veel soul en de eerste duetten van de drie dames…] - 2”One More Day” [Rockabilly met de andere muzikale kant van Samantha] – 3”Mississippi Sun” [De titel track is een pure country slow, die je in goed gezelschap moet ondergaan, als de zon achter de horizon duikt…] - 4”Dark Angel” [Een country blues track gedragen door de geweldige stem van Samantha, in duet met twee soul diva’s van de Levy dynastie & haar slide grooves, die de haren in je nek vervoeren – mijn favoriete track!] - 5”Low Is The Way” (traditional) [De afsluiter, een gospel die klinkt als een afscheidslied… ook al is het dit misschien niet, ofwel?...] – Songs written by S. Martin, M. McCallum & G. Sweetland, except 5 (traditional)

Samantha Martin in heel goed gezelschap van de Levy sisters, maatje Mickey Mc Callum en Derek Downham; met veel soul, wat rockabilly en gospel. Dit moet ook kunnen, want hier krijg je een fantastisch goed gevoel van!

Eric Schuurmans

 

Line-up:
Samantha Martin: vocals, acoustic guitar
& the “The Haggard” musician Mickey McCallum: electric lead guitar
& special guests:
Amay Levy: background vocals, tambourine
Ciceal Levy: background vocals, percussion
Derek Downham: electric guitar, bass drum, hi hat

Discography:
2011 :  “Samantha Martin & The Haggard” – Recensie
20xx : “Back Home”
2014 : ”Mississippi Sun” Live EP, featuring Amoy & Ciceal

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Dollartone records
Distr.: Sonic RendezVous

video