THE PERCH CREEK FAMILY JUGBAND - WAY DOWN GONE (7")

The Perch Creek Family Jugband zijn een jong, fris en uitbundige stel rasmuzikanten die veel in hun mars hebben. Het is een dynamische band die bestaat uit vijf zeer getalenteerde multi- instrumentalisten en vocalisten. Oorspronkelijk komen ze uit Perch Kreek, dat ligt in het noordoostelijk kustgebied van New South Wales Australië. De band speelt eigen nummers met veel energie met het (in harmonie) gedreven geluid van folk, gospel, klezmer en bluegrass muziek. Hierbij wordt een enorm scala aan muziekinstrumenten gehanteerd waaronder een paar niet alledaagse zoals, een wasbord, zingende zaag, lepels en een soort van vibrerende regengeluidmaker. Dit is typerend voor een jugband, ze maken akoestische muziek op vaak zelfgemaakte instrumenten.

De band heeft zich inmiddels bij het publiek in Melbourne onderscheiden en een reputatie verdiend als leveranciers van kwaliteitsmuziek en entertainment. Met een bescheiden begin als een straat jugband geleid in de eerste jaren door hun excentrieke vader Bob Hodgkin, heeft The Perch Creek Family Jugband zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een groep van topperformers. Bob heeft een paar jaar na de oprichting van zijn jugband de rest van de band losgelaten omdat de (familie) leden door zijn sturing dezelfde passie hadden ontwikkeld in de performance als “the old man” zelf. De groep ging inmiddels veel verder dan het bekende repertoire van de traditionele jugband muziek.

De Perch Creek Family Jugband is vaak een verbindende factor in het Australische festival circuit. Met hun presentatie ontwikkelden ze zich van de stoffige hoeken van de straten naar het “Sydney Opera House” en een paar tournees in Europa inclusief het Verenigd Koninkrijk. Hun laatste album "Jumping On The Highwire" is in maart van dit jaar uitgebracht tijdens hun nationale tour door Australië. Eerder verscheen ook bij Off Label Records de 7 vinyl single "Way Down Gone / Money (That`s What I Want)" - zie video - die ook te koop is via de website van dit label.


The Perch Creek Family Jugband are:
Camilla Hodgkins: Keyboard, banjo, melodica, vocals.
"Ladies Love" Lear Hodgkins: Washboard, jug, drums, vocals and "the smile".
Eileen Hodgkins: Guitar, clarinet, ukulele, tap dancing and vocals.
"Crispy Hot Chickens" (Christi Hodgkins): Harmonica, kazoo, trombone, saw and vocals.
"Bigfoot" Jimmy Chandler: Bass fiddle and vocals.

19-22 June - Summer Fair, Aalten, NL
25 June - Stania State Concert, Giekerk, NL
27 June - Concert Dorpshuis, Uitwellingerga, NL
28 June - Concert Folk Club, Zevenaar, NL
29 June - Town Square, Sneek, NL

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video