SAVE THE RADIO – CALCULATING THE SUM OF YOUR LIFE

‘Save The Radio’ is een vierkoppige rock- en popmuziek spelende formatie uit Tampa, Florida die opgebouwd werd rond zanger-gitarist Shawn Scheller, gitarist Michael Mackewice, drummer TL Jentgens en multi-instrumentalist Joe Cosas. De bandleden hebben zowel Ierse als Amerikaanse roots en ‘Save The Radio’ speelt op hun nieuwe album “Calculating The Sum Of Your Life” een mix van klassieke gitaarrock, Keltische rock en popmuziek.

Dat nieuwe album is eigenlijk een vijf songs tellende ep die al eind vorig jaar in een studio in Clearwater, Florida door de groep werd opgenomen. Het is ook de voorbode van een allicht nog dit jaar verschijnend volwaardig studioalbum.

Het nummer “Life In Rewind” waarmee deze ep begint rockt al meteen stevig door en de gitaren zorgen voor de voornaamste instrumentatie, terwijl Shawn Scheller zich de ziel uit het lijf schreeuwt. Ook in nummer twee “Add It Up” (de nieuwe single van ‘Save The Radio’) zit die rocksound nog helemaal op het voorplan, maar klinkt de song toch wat meer poppy en meezingbaar.

Pas in de derde track “Higher Than Heaven” verkiest de band om het in deze rockballad wat rustiger aan te doen en ook in “Broken Road” blijft het tempo laag bij het begin van de song om daarna uit te groeien tot een modern en uitstekend gezongen poprocknummer. Bij een ep-tje kom je dan al gauw aan het einde en in de slotsong “As Long As You’re With Me (Homeward Bound)” laat deze band horen dat ze ook typische Americana-songs kunnen brengen.

‘Save the Radio’ is een veelzijdige groep die ons wellicht nog meer zal kunnen verrassen op hun eerstvolgende full-cd die we hier bij ‘Rootstime’ heel graag voor u willen ontleden, tenminste als de band er aan denkt om ons bij de release een exemplaar van dat nieuwe album toe te sturen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Tazbull Records

video