ST. PAUL & THE BROKEN BONES – LIVE AND IN PERSON (EP)

Het lijkt tegenwoordig in deze crisistijden voor de muziekindustrie een beetje de gewoonte te worden om nieuwe bands eerst voor te stellen via de release van een ep-tje dat meestal vooraf gaat aan het verschijnen van een eerste full-cd van de betreffende groep. Zo gebeurt het dan ook nu dat we de vier songs tellende ep “Live And In Person” van de Amerikaanse soulformatie ‘St. Paul & The Broken Bones’ voor u van commentaar mogen voorzien.

Deze groep uit Birmingham, Alabama werd in 2012 opgericht en bestaat uit zes leden met de charismatische frontman en zanger Paul Janeway, gitarist Browan Lollar, bassist Jesse Phillips, drummer Andrew Lee, trombonist en keyboardsspeler Ben Griner en trompettist Allen Branstetter.

Twee jaar geleden verscheen hun eerste ep “Greetings From St. Paul And The Broken Bones” en deze ep “Live And In Person” bevat met het in uptempo ‘Motown’-sound gebrachte “Sugar Dyed (Honey Pants)” een nummer dat heel sterk lijkt de muziek van ‘Alabama Shakes’. De James Brown-achtige soulballad “That Glow” is trouwens ook een heel sterke song.

Die twee liedjes zullen ook op hun in de zomer van 2014 op de internationale platenmarkt verschijnende debuutplaat “Half The City” terug te vinden zijn. De twee andere tracks op dit ep-tje zijn live opgenomen songs met “Don’t Mean A Thing” (zie video) en het aan Otis Redding herinnerende “Broken Bones And Pocket Change”.

De sound die dit sextet enthousiast live op de podia brengt in Alabama valt het best te definiëren als ‘Muscle Shoals Soul’-rootsmuziek en de stem van zanger Paul Janeway is zo krachtig en soulvol dat je er haast door omver wordt geblazen.

Het album ‘Half The City” zal door Ben Tanner, de keyboardsspeler van succesformatie ‘Alabama Shakes’, geproduceerd worden, wat een soort garantie voor kwaliteitsmuziek inhoudt. Niet vergeten om een exemplaar van die eerste full-cd naar ‘Rootstime’ te sturen en wij zullen u dan op deze pagina’s met veel plezier over het nieuwe werk van ‘St. Paul & The Broken Bones’ berichten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Single Lock Records

video