WILDERWOLVES – WILDERWOLVES

De titelloze debuutplaat van de 32-jarige Belgische muzikant Rob Eelen komt op de markt onder het pseudoniem “Wilderwolves”, een naam die hij voor dit soloproject heeft geselecteerd. Rob Eelen is bij u misschien wel gekend als drummer van de Belgisch-Argentijnse popformatie ‘Strumpets’ die sinds 2010 actief is rond de Argentijnse leadzanger Miguel Horacio Sosa.

In ‘Wilderwolves’ wordt Rob Eelen bijgestaan door toetsenist Geert van Bever die ook instond voor de productie van deze eerste full-cd, naast bassist Aarn Van Severen, ‘Oop’ op pedal steel en Thomas Noppe die het ‘electric fuzz bass orchestra’ voor zijn rekening neemt.

Op deze plaat staan in totaal negen songs die allemaal door Rob Eelen zelf werden gecomponeerd. Het gaat vooral over melancholische en soms dromerige popliedjes met als uitschieters de melodieuze popballads “The Great Days” en “Song For Now People”, naast het ijzersterke “Danger Close” met heerlijk werk van ‘Oop’ op pedal steelgitaar. Ook de single” Hold Fast (Naked But Unsatisfied)”, die we op bijgaande video hebben toegevoegd, heeft iets mysterieus over zich.

Als fan van Will Oldham (aka Bonnie ‘Prince’ Billy) en Bill Callahan (aka ‘Smog’) lag het in de lijn van de verwachtingen dat Rob Eelen met ‘Wilderwolves’ muziek in een gelijkaardige stijl zou brengen op zijn debuutplaat. Dat is slechts gedeeltelijk ook zo, hoewel volgens ons zijn vocale prestaties toch nog een aantal mijlen verwijderd liggen van zijn muzikale voorbeelden.

Toch willen we op deze eerste vrij sober georkestreerde soloplaat graag het label ‘professioneel’ en ‘entertainend’ kleven en Rob Eelen een steuntje in de rug geven om meteen keihard te gaan werken aan een waardige opvolger van en voor “Wilderwolves” met in vergelijking met dit album hopelijk wat meer overdachte en dieper uitgewerkte songteksten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Rough Trade
Distr.: PIAS Belgium

video