BONEFISH – BONEFISH

‘Bonefish’ is een Zweedse pop- en rockmuziek spelende formatie die in 2010 zijn oorsprong vond in de hoofdstad Stockholm. Leadzanger en gitarist Bie Karlsson, bassist Anders ‘Nylle’ Thoor, gitarist Lasse Nilsen en drummer Rasmus Rasmusson zijn de vier bandleden. Het is Bie Karlsson die alle componeerwerk van hun nummers voor zijn rekening neemt en die ook instond voor de productie van deze naar de band vernoemde debuutplaat “Bonefish”.

De groep brengt daarop twaalf nummers waarin een paar keer afgewisseld wordt voor de lead vocals. Bie Karlsson neemt de meeste tracks voor zijn rekening, maar gitarist Lasse Nilsen zingt het nummer “Imaginary” en bassist Nylle Thoor is de leadzanger bij de overwegend bluesy songs “They’re Sending Back”, “White Bird”, “Doomsday Blues”, “Lion’s Heart Blues” en “My Sweet Lord”. Dat laatste nummer is geen coverversie van de beroemde George Harrison-song, maar wel degelijk een eigen compositie van Bie Karlsson en Nylle Thoor.

Naast de hier al vernoemde songs willen we ook openingstrack “Revolve” (zie video), “As Her Soul”, de schitterende soulballad “Cold As The River” en de catchy slotsong ”The Burning Man” bij de belangrijkste hoogtepunten op deze eerste plaat van ‘Bonefish’ vermelden.

De bandleden van ‘Bonefish’ zijn niet meer zo jong want ze hebben allemaal een verleden in de muziekwereld, waarvan voor sommigen de oorsprong ergens in de jaren ’70 ligt. Maar hun debuutplaat onder deze groepsnaam mag er best zijn en zal voor een aangenaam uurtje muzikale pret zorgen bij de luisteraars en rockfans.

(valsam)
“The Swedish rock quartet Bonefish all have a long history in music, some members even up to the glorious seventies. On their same titled debut record, this band is presenting twelve own compositions which will provide the listener with a pleasant hour of no-nonsense and catchy rock anthems.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Lab: Fishbone Music Publishing

Info: Hemifran

video