THE PATRIK JANSSON BAND - HERE WE ARE


Met hun derde album inmiddels presenteert The Patrik Jansson Band ons alweer een veelzijdig album.“Here We Are” is de passelijke titel van de uitgave. Naast Patrik Jansson (gitaar, zang) bestaat de groep ook nog uit Petter Stenberg (toetsen) , Per Wallander (Bass) en Patrik Thelin (Drums). Zoals de namen al misschien laten vermoeden, zijn ze afkomstig uit Zweden. Naast het vermelde viertal werd voor deze gelegenheid ook passend beroep gedaan op ondermeer Mikael Fall, een virtuoos muzikant die in 2013 nog Wereldkampioen Harmonica werd!

De nummers zelf bieden een bijwijlen zéér boeiende mix van stijlen die zich willen situeren ergens tussen pakweg Stevie Ray Vaughan en Buddy Guy. Jansson is een prima songsmid en illustreert dit met negen eigen nummers. De cover op dit album is een energetische versie van het vooral door BB King gekende “Never Make Your Move Too Soon” maar geschreven door Hooper en Jennings.

De plaat opent met “Here I Am”, een super swingend nummer dat wat schippert tussen blues en rock met gepast blazerswerk. Het hieropvolgende “Moving On” werd vooruitgeschoven als eerste single en daar kunnen we wel inkomen. Het wat tragere nummer herbergt ook hemelse vocalen van gaste Lisa Lystam, een 21-jarige blueszangeres en briljant snarenwerk van Jansson.

Ons absoluut favoriete nummer situeert zich in het midden van de plaat. “Get Away” met een magistrale Mikael Fall op de bluesharp. De sound roept herinneringen op aan het betere werk van pakweg Grateful Dead maar evenzeer is er hier een vleugje betere pop te ontwaren. Heerlijk nummer is dit. Het hieraan gekoppelde “Greed” is nog zo een hoogvlieger met een aanstekelijk rockend ritme.

Patrik is een begenadigd gitarist dat moge duidelijk zijn. Naast de aangehaalde cover illustreert hij dat ook nog eens overduidelijk op het slotnummer “Keep Holding On” een pakkend bluesnummer waar hij helemaal op loos kan gaan en ons meermaals beelden voor de geest haalt van ene Joe Bonamassa.

Ok, het is niet echt een bluesalbum maar ook geen bluesrockplaat te noemen. Het schippert ergens tussen die twee en so what? Jansson is ook een uitstekend zanger en samen met zijn band heeft hij een plaat gemaakt die aangenaam in de oren klinkt.

Luc Meert

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
THE PATRIK JANSSON BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Sneaky Foot Records

video