SIX STRING YADA! -  THE SHAPE OF YADA TO COME

Een mooie geste aan het rijke verleden van old time string music, dit album van het Zweedse viertal Six String Yada! Een geste dus aan de wortel van de meer modernere bluegrass, ontstaan uit een virtuoze en levendige mengeling van muziek uit Afrika, het Keltische segment in Europa en later de volkse bergmuziek in het zuidoosten van de VS. Six String Yada! houdt met The Shape Of Yada To Come de herinnering aan het ontstaan van dit gevarieerde genre krachtig in stand.

Wie nu visoenen krijgt van zweverige, langharige hippies in geruite bloezen komt echter bedrogen uit. Six String Yada! kent een voorliefde voor heavy metal, punk en psychobilly gezien de ingebrachte covers van oa Dropick Murphys (Burried Alive), Ghost (Ritual)  en At The Gates (Blinded By Fear). Weliswaar gespeeld in de weerspiegeling van het oude stringgenre, gespeeld met banjo, cello, gitaar en viool, kennen deze nummers onmiskenbaar de karaktertrekken van moderne muziekstijlen. De duistere ondertoon, de opbouw van de nummers en de ijzingwekkende klanken van Agnes Brody op viool zorgen voor een muzikale ontmoeting tussen oud en nieuw.

The Shape Of Yada To Comewordt gecompleteerd door klassiekers als Going Down This Long Lonesome Road, Banjo Pickin’Girl en Cluck Ol’Hen. Gespeeld in een lekker hoog tempo en met mooie nuances in banjo, cello en de zang klinkt het album aldus als een oprecht eerbetoon aan lang vervlogen, maar nog niet vergeten tijden.

Ferenc Koolen

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rootsy.nu
Distr.: Sonic-RendezVous

video