LEIF DE LEEUW BAND – EP DELUXE

De “Leif de Leeuw Band” is een uit Amersfoort, NL, afkomstige blues / rock band, rond het nog geen twintigjarige jonge gitaarfenomeen Leif de Leeuw. Op zijn vijftiende won hij voor het éérst de prestigieuze ‘SENA Dutch Guitar Award’ en sindsdien timmert hij stevig zijn weg met de “Leif de Leeuw Band”, doorheen de Nederlandse blues scene. Leif de Leeuw studeert momenteel nog aan de popafdeling van het ‘Codarts Conservatorium’ in Rotterdam en won in 2013 een tweede “SENA Guitar Award” (in de categorie tot 17t.m.30 jaar).

Op ‘EP Deluxe’staan vijf eigen composities, goed voor 26’ muziek. Leif de Leeuw staat er uiteraard niet alleen als frontman, maar hij vertoeft in het gezelschap van Britt Jansen (zang/gitaar), Eibe Gerhartl (bas) en Niels Duindam (drums); vier muzikanten met totaal verschillende achtergronden (wat het net zo interessant maakt!). Ze willen niet “de zoveelste nieuwe bluesband zijn”, maar gaan vanuit hun Delta roots zoeken in alle muzikale richtingen. De Leeuw stelt zelf dat: “We werken niet vanuit één genre, het kan bij ons alle kanten op. ‘EP Deluxe’ is bluesrock, maar ook funk, soul en zelfs fusion. Allesbehalve traditionele blues in ieder geval”. En, hij vervolgt: “Natuurlijk, is blues onze basis en dat zal nooit verdwijnen. Maar ik ben net zo goed beïnvloed door David Gilmour, Joe Walsh, Jeff Beck of Larry Carlton. Dat zijn geen van allen typische bluesgitaristen.”

De toekomst? Leif denkt allereerst aan Nederland, maar kijkt ook al met één oog naar het buitenland. Zangeres Britt Jansen denkt zelfs al verder, aan een volgende album. De “Leif de Leeuw Band” is met deze volwaardige “EP Deluxe” klaar voor een volgende stap. Leif wordt hierin gesteund door drie uitstekende muzikanten, die ook nog allen studeren aan het conservatorium, maar, dat staat een mooie toekomst zeker niet in de weg. Integendeel!

Album tracks & comments: 1”What About Grey” [de funky opener is even schrikken, want deze aantrekkelijke portie jazz fusion verwacht je niet van deze jonge bende] - 2”Once And For All” [een lange rustige track die bulkt van de sfeer en die nog eens de kwaliteiten van elk etaleert & waarop Britt Jansen opnieuw – met wat voor een stem! - met veel lef zingt] - 3”My Shop” [funky blues rock met wat punk trekjes] - 4”Strictly Confidential” [voodoo rock op stevige roots fundamenten] - 5”Boaz” (instrumental) [rock over de grenzen heen]– All songs written by “Leif de Leeuw Band”

Jong bloed staat garant voor de toekomst. Dit geldt meer dan ooit voor de “Leif de Leeuw Band”. Hun “EP Deluxe” is een geslaagde amalgaam van diverse stijlen, die hen nog géén beklemmende grenzen oplegt. Dit debuut EP opent voor hen de weg naar nieuwe podiums en zal hen helpen om nog meer muzikale grenzen te verleggen. Dit volgen we zeker op!  

Eric Schuurmans

 

Line-up:
Leif de Leeuw: guitar
Britt Jansen: vocals, guitar
Eibe Gerhartl: bass
Niels Duinham: drums

Discography:
2014 : ”EP deluxe” – Produced by Robin Freeman

 

Artiest info
Website  
 

video