SHAPESHIFTED – OLD NICK’S FIRE

 


Toen we hier onlangs het debuutalbum “Shapeshifter” van de gelijknamige Belgische rockgroep uit Gent van een recensie hebben voorzien, kregen we daarna al heel gauw een mailtje van zanger, songschrijver en frontman Mark Van der Eecken met de melding dat er heel spoedig een nieuwe plaat van de formatie zou gaan verschijnen.

Hij meldde ons tegelijkertijd ook dat ze hun groepsnaam hebben moeten aanpassen onder druk en dreiging met een rechtszaak vanwege een gelijknamige Amerikaanse band. Zo werd ‘Shapeshifter’ herdoopt in ‘Shapeshifted”’ voor de release van hun nieuwe album “Old Nick’s Fire” dat Marc Van der Eecken zoals beloofd in onze postbus heeft laten droppen.

Vette rock’n’roll die ontegensprekelijk zijn mosterd heeft gehaald bij o.a. ‘The Rolling Stones’, maar de punkrock van Iggy Pop en de ruige bluessound van Dr. Feelgood zorgden daarnaast zeker ook voor de nodige muzikale inspiratie van deze vier heren. De opgestoken middenvinger naar alles wat conventioneel en traditioneel is lijkt in zowat elke van de twaalf tracks op dit album van dit in 2011 opgerichte zootje ongeregeld terug te vinden te zijn.

Toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat er wel degelijk heel goed is nagedacht bij het componeren van deze nummers die zowel muzikaal als tekstueel van een behoorlijk hoge graad van intelligentie getuigen. De vier bandleden, met naast zanger-gitarist Marc Van der Eecken ook gitarist Pieter Minne, bassist Jean-Marc Talloen en drummer Peter De Bosschere, hebben dan ook allemaal al een langjarige carrière in de Belgische muziekscène op hun conto staan bij bands als ‘Derek & The Dirt’, ‘Swinnen’, ‘Give Buzze’, ‘White Velvet’ en ‘Dandelion’.

Bij de nummers die zich in ons muzikale geheugen hebben genesteld vermelden wij openingstrack en ‘Stones’-rocker “Spit It Out”, het meer bluesy “Victimized” en het van een catchy ritme voorziene “Shady”. Dat ‘Shapeshifted’ zich ook heel goed kan uitdrukken in rustigere songs (ja zelf ballads) wordt bewezen in de nummers “Tomorrow”, “Open Invitation” en in het erg mooie “Memories” dat we als bewijsstuk van onze favoriete song uit de cd op video bij deze recensie hebben toegevoegd (zie video)

“Old Nick’s Fire” is een tweede album van ‘Shapeshifted’ met twaalf zonder enige franjes gebrachte nummers waar wel veel gedrevenheid en vuur van afstraalt en dat willen de vier heren maar al te graag telkens weer komen bewijzen tijdens hun veelvuldige live optredens in België en omgeving.

(valsam)

 

TOURDATA

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
SHAPESHIFTED
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Nemo Recordings

video