INTELLIGENT MUSIC PROJECT II - MY KIND O’ LOVIN’

‘Intelligent Music’ is een muzikaal project van de Bulgaarse muziekproducer Dr. Milen Vrabevski dat werd opgericht om het culturele en muzikale erfgoed van Bulgarije te vrijwaren. De Bulgaarse muziek en cultuur dient hierbij door eigentijdse muzikanten te worden uitgedragen via het creëren van nieuwe hedendaagse muziek. Het op pop- en rockproducties toegespitste muzikale project en de daar bijhorende opnamestudio in de Bulgaarse hoofdstad Sofia worden gesubsidieerd door het Ministerie van Cultuur van de Bulgaarse republiek.

Het conceptrockalbum “Intelligent Music Project I: The Power Of Mind” was de eerste realisatie van dit team en ze konden de voormalige Britse rock- en blueszanger John Lawton (van ‘Lucifer’s Friend’, ‘Les Humphries Singers’ en ‘Uriah Heep’) strikken om de lead vocals bij de door Milen Vrabrevski als sonnetten voor een klassieke rock opera gecomponeerde nummers te verzorgen.

Er werd nu hard gewerkt aan een opvolger voor die eerste plaat en het resultaat van die noeste arbeid komt op de markt onder de naam “Intelligent Music Project II: My Kind O’ Lovin’”. John Lawton is opnieuw van de partij als lead vocalist, maar deze keer krijgt hij extra steun van twee leden van de Amerikaanse rockformatie ‘Toto’, namelijk hun leadzanger Joseph Williams en hun drummer Simon Phillips.

De meeste nummers worden door John Lawton ingezongen en Joseph Williams is de leadzanger bij vier songs, waaronder “Friends” en “Happiness” dat u op bijgaande video kunt beluisteren. Daarnaast wordt het vernoemde trio bijgestaan door een heel uitgebreid arsenaal aan studiomuzikanten die met gitaren, basgitaar, keyboards, piano, blazers en strijkers voor een zeer ruime orkestratie bij de dertien tracks zorgen.

De 67-jarige John Lawton beschikt nog steeds over een krachtig stemgeluid en is eigenlijk de meest geschikte figuur voor het zingen van deze soms heel theatrale liedjes. Sterke melodieën en prachtige muzikale arrangementen vormen de basis van al deze nummers die ook nu weer als een rock opera mogen worden opgevat. Rocksongs “No One Can Deny It”, “Time To Move Along” en “People On Fire” en de meer ingetogen gebrachte pianoballads “Things We Can’t Do”, “Love Song” en “Understand The Morning” klasseren wij bij de beste door John Lawton gezongen tracks uit dit album.

Dat dit een plaat is die met heel veel liefde werd gemaakt blijkt uit elke track en het realiseren van het componeerwerk van Milen Vrabevski door dit door de wol gewassen rocktrio getuigt van een grote oprechte vriendschap en toewijding van deze drie topmuzikanten aan dit Bulgaarse muzikale genie.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Intelligent Music

Info: Glass Onyon PR

video