HEAVY HONEY – CRUSHING SYMPHONY

Vanuit glitter- en glamourstad Las Vegas bereikte ons het eerste studioalbum “Crushing Symphony” van de metal en hardrock spelende formatie ‘Heavy Honey’. Dit in 2007 opgerichte trio bestaat uit zanger-gitarist London Mace, leadgitarist Rich Burnett en bassist Pedro Sicon.

De ruige rockklanken van dit trio mikt op het publiek dat ook te vinden is voor de sound van bands als ‘Led Zeppelin’, ‘Black Sabbath’, ‘Guns’N’Roses’ en ‘Nine Inch Nails’. Het succes van de twee singles die al uit het album “Crushing Symphony” werden getrokken bewijst dat de fanbasis van ‘Heavy Honey’ uitgebreid en zeer gedecideerd is.

“Soul Selling (Mr. Kane Mix)”, waarmee deze plaat begint, kon al rekenen op een uitstekende verkoop en downloadcijfers, maar de tweede single “Superlove” (zie video) doet het mogelijkerwijze zelfs nog beter. ‘Heavy Honey’ speelt dan ook live concerten in Las Vegas voor goed gevulde concertzalen.

Hoewel wij niet tot het gild van de echte hardrockfans mogen gerekend worden valt de muziek van deze band best nog wel te pruimen. Er is altijd aandacht voor een catchy gitaarriff en een melodie in de nummers, terwijl ook de songteksten getuigen van enige doordachtheid.

“If I Had You Back” en “On My Way” klinken als iets van ‘Guns’N’Roses’ met rauwe gitaren en stevige drums. “Falling” laat horen dat hardrock niet altijd synoniem hoeft te staan voor onverstaanbare songteksten en London Mace bewijst in dit nummer dat hij wel degelijk over een goede stem beschikt.

“Death Delay Club” begint met een cynisch en bizar lachje om daarna uit te groeien tot een nummer dat we ook op de playlist van iemand als Alice Cooper zouden mogen verwachten. Hetzelfde geldt voor het obscure “Play In The Dark” en voor het in bloed gedrenkte slotnummer “My Hate”.

Bij de hardst rockende tracks uit “Crushing Symphony” rekenen wij “My Fu Smile” en “Overkill” waarop de lange haren absoluut moeten rondgeslingerd worden. Door de fans van hardrock en metal rock zal de formatie ‘Heavy Honey’ zeker en vast als een aangename nieuwkomer aanzien worden en hun debuutplaat zal zorgen voor de nodige luide muziek uit de speakers van diezelfde fans.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Dust On The Tracks Records
Distr.: Suburban Records

video