RICKITY – GREATEST HITS VOLUME 1

Het lijkt wel of ons ‘Rootstime’-opperhoofd Freddy zich aan een bekeringsmissie wil gaan begeven want hij dropt de ene harde rockplaat na de andere op mijn schrijftafel. Nadat mijn trommelvliezen al onherstelbaar beschadigd werden door de Nederlandse punkrockformatie ‘Peter Pan Speedrock’ ligt hier alweer een luidruchtige cd in de speler, deze keer afkomstig van een Amerikaanse groep die ‘Rickity’ als naam draagt en zijn basis in New York City heeft.

In deze zeskoppige formatie zijn de stevig gebouwde R&B-zangeres Perrita Kitson en zanger-percussionist Paul Gifford verantwoordelijk voor de vocale ‘noise’ op de tonen van scheurende gitaren bespeeld door Paul Latimer en leadgitarist Teddy Rondinelli, de basgitaar van Randy Pratt en de loeiharde drumbeats van Neil Cicione.

Gelukkig onderscheidt ‘Rickity’ zich op hun debuutplaat “Greatest Hits volume 1” van andere hardrock spelende groepen door af en toe stevig op de rem te gaan staan. Dan laten ze horen dat ze ook heel goed overweg kunnen met melodieuze rockballads zoals in de song “Heroin” of in het naar soulrock neigende “She’s The One” en in het knap gezongen slotnummer “Black Limousine”, waarin de R&B- en soulachtergrond van zangeres Perrita Kitson duidelijker op het voorplan treedt.

Openingsnummer “Out Of Bounds”, “Maverick Lover”, “Brand New Man” (zie live video van een optreden in de New Yorkse BB King Club in 2012), “Electric Kiss” en “Sizzle” bestaan echter vooral uit luide gitaarmuziek. Hierdoor moeten we besluiten dat we nog even op een tweede plaat van ‘Rickity’ willen wachten vooraleer ons een oordeel over de verdere toekomst van deze band te gaan vormen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Hyperspace Records

Info: Glass Onyon PR

video