MIKEY JUNIOR - TRAVELING SOUTH

Mikey Junior, denkelijk momenteel, volop bezig aan de voorbereidingen met de release party van zijn nieuwe cd "Traveling South" die 27 juni a.s. zal doorgaan in The Twisted Tail in Philadelphia (Pennsylvania), is een zanger, gitarist, mondharmonicaspeler, songwriter, en nog veel meer. Met een stijl op bluesharp die doet denken aan wijlen William Clarke, heeft hij werkelijk de passie en toewijding om een elite harmonica speler te worden. Zijn nieuwe album "Traveling South" is dan ook een zeer gevarieerd album geworden met voornamelijk blues, en Amerikaanse roots muziek. Philadelphia staat anders meer bekend om zijn rhytm & blues dan de traditionele blues. Niet te min is deze wereldstad toch de thuisbasis van enkele uitstekende blues muzikanten, waaronder mondharmonica virtuoos Steve Guyger, de zwoele jonge zangeres Gina Sicilia, en de nu opkomende en hardwerkende bluesharp wizard Mikey Junior.

Na vele optredens en 7 cd's heeft Mikey Junior (vocals, harmonica) nu op dit nieuwe album, zijn debuut voor het VizzTone label, de steun gekregen van een aantal grote artiesten, die hem tenvolle steunen in de realisatie van zijn eigen visie op de bluesmuziek. Vooreerst heeft Mikey dit album laten producen door het fenomeen Dave Gross, en samen slaagden ze er in een hedendaagse bluesplaat op de markt te brengen. Dave Gross zijn gitaarspel is dan ook te horen op de meeste tracks van dit album, slechts op een aantal andere nummers is Dean Shot van dienst. Voeg daarbij Jeremy Baum op piano en B3, Matt Raymond op staande bas en Michael Bram op drums en zo krijgt de band meteen een extra dimensie.

Mikey's muzikale stijl doet denken aan de grote naoorlogse Chicago blueslegenden. Door de jaren heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld en schrijft nu voornamelijk eigen nummers. Buiten de vele optredens was er vorig jaar wel even tijd voor de opname van een akoestisch album, "The Acoustic Sessions". De muziek van deze plaat kan je je zowel perfect voorstellen in een donkere kroeg waar iedereen somber met een whisky zit, als op een festivalweide. Maar we hebben er dus niet lang moeten op wachten, maar hier is hij dan, "Traveling South", dat in vergelijking met zijn vorig albums een zeer sterk album is geworden met vooral soulvolle zang, een geweldige sfeer met meer geïnspireerd spelen, 12 geweldige songs waarvan 10 zelf geschreven zijn en waarvan we kunnen zeggen dat deze nummers zelfs het meest indrukwekkend zijn. "Wrong Number" is bijvoorbeeld zo'n ijskoude sleeper, die met Mikey's verdrietige stem wel het droevigste nummer van deze plaat is, kan ook niet anders want dit nummer is ook de enigste ballad op deze plaat. Net zo goed als hij zijn eigen nummers brengt, zo toont Mikey zich ook een top interpretatieve zanger in de gebrachte twee covers. De opener, het treinachtige titelnummer dat werd geschreven door de Britse bluesman Mike Vernon, en "Bad Time Blues", geschreven door wijlen Danny DeGennaro, zijn dan ook versies die hij met verve brengt. Van zijn eigen songs konden we best genieten van het bonkende "Morning On My Way", het rockende "Katie Lynn", het gekwelde "You" en de afsluiter "Trying To Do The Best I Can" waarmee hij dit album afsluit, het zijn dan ook prachtige songs die onderling variëren.

Dave Gross heeft in een korte tijd al een grote reputatie opgebouwd als producer en dit bewijst hij hier nog maar eens met "Traveling South", waarbij Mikey Junior zonder enige twijfel ervoor zorgt dat de blues muziek in de belangstelling blijft. Blues liefhebbers die een authentiek geluid, een soulvolle stem en prachtig mondharmonica spel waarderen zitten gewoon bij Mikey Junior  aan het juiste adres.

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: VizzTone Label Group

video