MATTHEW SZLACHETKA – WAITS FOR A STORM TO FIND

Allicht zegt de naam van Matthew Szlachetka u helemaal niets. Hij is de voormalige zanger van de alternatieve pop- en rockmuziek spelende formatie ‘The Northstar Session’ uit Los Angeles. De muziek die hij bij die groep bracht werd in de vakpers lovend vergeleken met het werk van ‘Crosby, Stills, Nash & Young’, Ryan Adams, ‘Wilco’ en ‘Counting Crows’ wat als referentiepunten toch wel serieus kan tellen.

Na acht jaar bij die groep te hebben doorgebracht was de vlam een beetje uit de pijp gegaan en in 2013 besloot Matthew Szlachetka om zich op een solocarrière toe te gaan leggen. Het eerste tastbare resultaat daarvan is de release van zijn debuutplaat als soloartiest die onder de titel “Waits For A Storm To Find” op de markt werd gebracht.

Op dit album brengt hij twaalf eigen composities die stilistisch variëren van folk tot pop en rock’n’roll. Twee belangrijke mensen die hem hierbij in de opnamestudio hebben geholpen zijn producers George Johnsen en Joe Napolitano, die ook voor het drum- en percussiewerk op de songs heeft gezorgd.

In de songteksten verhaalt Matthew Szlachetka over dingen die hem persoonlijk overkomen zijn of die hem aanbelangen. De inspiratie voor die liedjes komen uit zijn eigen leven, zijn relaties en zijn dagdagelijkse leefwereld. Dat begint al met het rocknummer “Wasting Time” over een aan lager geraakte man. Daarna brengt hij “And I See You Now” als een op countrymuziek gebaseerde ballad met knap pedal steelwerk van Stephen ‘Doc’ Patt.

Het is in die emo-ballads dat we deze zanger het meest overtuigend aan het werk horen. Zo voel je als luisteraar de emoties die komen kijken bij het brengen van de song “Come Home For December” over het contactverlies met een langjarige vriend. Ook de schreeuw om liefde is schrijnend in het nummer “Little Things In Life Can Show You Love” en het oprechte medeleven over het trieste lot van een schijnbaar groot talent in “I Can’t Look At Your Face”.

Het tempo gaat een beetje de hoogte in bij het emotionele liefdesliedje “Back Into Your Heart” dat we hem op bijgaande video live horen brengen. Bij “I Keep Telling Myself It’s Fine” kunnen we zelfs spreken van een ware swingende rock’n’rollsong met stevig gitaarwerk. Ons favoriete liedje uit dit album is countryrocker “You’re Home To Me” met een vlot meezingbaar refrein en ook de albumtiteltrack “Waits For A Storm To Find” die als een pianoballad wordt gezongen kan op onze volledige goedkeuring rekenen. Dit is een prima debuutplaat van Matthew Szlachetka.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
MATTHEW SZLACHETKA
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video