BEN VAUGHN – TEXAS ROAD TRIP

Ben Vaughn is een retrorocker, muziekproducer en muzikant uit Texas die al meer dan 30 jaar actief is in de Amerikaanse muziekscène. Hij heeft in die periode zowat alle muziekgenres gespeeld, gaande van soul tot blues, jazz, pop en rock tot country.

In 1986 debuteerde hij op plaat met het album “The Many Moods Of Ben Vaughn”, een veelzeggende titel voor wat hij daarna nog allemaal op de twaalf daarop volgende platen zou presenteren. Op die allereerste plaat stond het door Ben Vaughn gecomponeerde nummer “I’m Sorry (But So Is Brenda Lee)’ dat later in de hitlijsten werd gezongen door Marshall Crenshaw. Zijn laatste album dateert al van 2006 en was getiteld “Designs In Music”.

Acht jaar later krijgen we hier een nieuwe plaat van Ben Vaughn in de bus onder de titel “Texas Road Trip”. Op de achterzijde van het hoesje staat een jonge Ben Vaughn afgebeeld naast Doug Sahm, de al in 1999 overleden stuwende kracht van ‘Sir Douglas Quintet’, zijn formatie uit San Antonio, Texas met de legendarische Augie Meyers aan de toetsen. De Tex-Mex sound die deze band nadien ook bij ‘Texas Tornados’ speelde betoverde Ben Vaughn en kreeg hem van begin af aan volledig in de ban.

Op deze nieuwe plaat speelt hij samen met o.a. Augie Meyers (orgel, accordeon en piano) en fiddler Alvin Crow gelijkaardige muziek in de stijl van zijn muzikale helden. Het album begint met de Tex-Mex-song “Boomerang” die Ben Vaughn al live speelde in 2011 zoals u zelf op bijgaande video kunt vaststellen. Daarna krijgen we een traditionele ‘two-step’ met “Miss Me When I’m Gone” en een typische ‘Sir Douglas Quintet’-ballad in “I’ll Stand Alone”.

Zo gaat het maar door in alle tien nummers op dit album met fiddle-song “Fire In The Hole” waarin Augie Meyers ook heerlijk op zijn farfisa-orgeltje speelt. Liedjes die maximaal twee en halve tot drie minuten mogen duren, maar daarin elke rechtgeaarde muziekfan op de dansvloer zullen krijgen. “Texas Rain” is een prachtige ballad en countryrocker “Sleepless Nights” swingt als de beesten. “She Fell Out The Window” bevat diezelfde ‘tongue in cheek’-humor die Doug Sahm ook altijd in zijn liedjes pleegde te steken en ‘Sir Douglas Quintet’ herleeft helemaal opnieuw in de afsluiter “Six By Six”.

We zijn er van overtuigd dat Doug Sahm vanuit de hemel goedkeurend aan zijn onafscheidelijke cowboyhoed zal tippen en breed zal glimlachen bij het horen van de songs op “Texas Road Trip” van Ben Vaughn, die zijn muzikale erfenis op keurige wijze verder zet met o.a. de hulp van Doug Sahm’s oude buddy Augie Meyers die zeer prominent aanwezig is op deze plaat.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Munster Records
Distr.: Sonic-RendezVous

video