PETER PAN SPEEDROCK – BUCKLE UP AND SHOVE IT!

Zanger-gitarist Peter Van Elderen, bassist Bart ‘Bartmann’ Geevers en drummer Bart Nederhand zijn de drie permanente leden van de Nederlandse rock’n’rollformatie ‘Peter Pan Speedrock’ uit Eindhoven. Het trio werd in 1997 door Peter van Elderen opgericht en ze brachten al gauw een eerste naar zichzelf vernoemde debuutplaat op de markt.

Hun vele live optredens hebben de heren van ‘Peter Pan Speedrock’ al een stevige reputatie bezorgd, mede dankzij de bijdrage van gastzanger (nou ja!?) en publieksentertainer ‘Dikke Dennis’ op het podium. Nu verschijnt het negende album van de band op de platenmarkt onder de titel “Buckle Up And Shove It!”. Het is de langverwachte opvolger van de cd “We Want Blood!” uit 2010 en de stevige punk rock en psychedelische hard rock staan nog steeds centraal in de sound van dit trio.

De eerste single uit deze cd is het met scheurende gitaren beginnende nummer “Get You High” dat we hierbij op video hebben toegevoegd (‘warning’: eerst de oordopjes indoen voor u de video start). Peter van Elderen schreeuwt zijn teksten terwijl de ene gitaarriff de andere in ijltempo opvolgt. De loeiharde bas en drums zorgen voor een stevige ‘wall of sound’ op zowat alle 13 ‘recht-voor-de-raap’ tracks op dit nieuwe album.

Een pluim op de hoed van deze zichzelf al lang niet meer vernieuwende turborockers is toch wel dat de Canadese rockzanger Danko Jones onlangs tot hun fanbasis is toegetreden en hun nieuwe plaat al met de nodige lof heeft overgoten. U weet uit vorige recensies intussen al wel dat wij geen overtuigde hardrockfans zijn, maar voor de vele liefhebbers van dit genre zal de nieuwste cd van ‘Peter Pan Speedrock’ - de Nederlandse evenknie van ‘Motörhead’ toen die nog jonge honden waren - een leuke verrassing zijn waar ze zich nog eens helemaal op kunnen laten gaan.

(valsam)

 

28/06/2014 Merchtem - Loco Loco Fest
05/07/2014 Ameland - MadNes festival
13/07/2014 Gierle - Sjock Festival
27/07/2014 Lichtenvoorde - Zwarte Cross
01/08/2014 Enschede - Geuzenpop
02/08/2014 Waarschot - Roadkill Festival
23/08/2014 Zwevegem - Synergie Meeting
30/08/2014 Annen - Rock op Brink Festival

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Suburban Records

video