WOLF IN LOVELAND – WE SET OUT IN THE NAKED DAWN

De pas 22-jarige leadzanger en songschrijver Jan Minnaard, gitaristen Bas van Holt en Tim van der Burg, bassist Ruben Trouborst, drummer Rafael Schwiddessen en vrouwelijke backing vocalisten Merel Moelker en Janine van Osta vormen samen de uit Rotterdam afkomstige folkrockgroep ‘Wolf In Loveland’. Het is een opvallende nieuwkomer in de Nederlandse muziekscène die in 2013 op plaat debuteerde met een naar de band vernoemde, elf songs tellende album.

Amper een jaartje later is er al een opvolger voor die eerste plaat in de vorm van het twaalf tracks tellende studioalbum “We Set Out In The Naked Dawn”. De songs voor deze cd werden in een Haarlemse studio opgenomen en de Zeeuwse singer-songwriter Jan Minnaard schreef eigenhandig alle nummers voor deze plaat.

Qua stemvastheid valt er misschien hier en daar nog wel wat te verbeteren, maar de kwaliteit van de liedjes is nu al als zeer hoogstaand te definiëren. Naar hedendaagse pop neigende songs als opener “The Best Part” en de daaropvolgende tracks “World Without Us” en het uitstekende “La Brugère (Song For Ben Gerard)” werden opgebouwd rond enkele catchy riffs die door Jan Minnaard en zijn twee dames op ‘Belle And Sebastian’-achtige wijze worden ingezongen.

De herinneringen aan die melodieus in harmonie samen zingende Schotse indie popgroep komen trouwens later ook nog een paar keer opduiken bij de beluistering van dit nieuwe album van ‘Wolf In Loveland’. De eerste single uit deze cd is het catchy nummer “The Devil Has No Home” dat u zelf op bijgaande video kunt beluisteren en waarin we flarden van ‘The Magic Numbers’ menen te horen.

Impressionant vinden wij trouwens het akoestische pianoliedje “Soul Of A Woman” met een heerlijke trompetsolo en het door de lead vocals zingende dames gepresenteerde nummers “Trumpets” en “Killer Whales Of Eden”. De muzikale sfeer van de jaren ’70 lijkt bovendien eveneens in een aantal andere tracks op deze cd sterk aanwezig te zijn. Frontman Jan Minnaard zingt zelf het best in de sfeervolle popballad “Bald Eagle” en ook in het sobere “Sacrifice” kunnen we best genieten van zijn vocale werk.

De pijnlijke broosheid van liefdesverdriet wordt op schitterende wijze vertolkt in het kwetsbare “Over You” dat je misschien best vermijdt te beluisteren als je nog maar pas een relatiebreuk achter de rug zou hebben. De album afsluitende song “Year Of The Wolf” kan als de beste inleiding gezien worden voor een prachtige plaat die hopelijk het doorbraakjaar van ‘Wolf In Loveland’ mag inluiden.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
WOLF IN LOVELAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Elevate Records

video