THE BIG LONESOME – UNDONE (EP)

Zanger en songschrijver Chad Gosselin en zijn jongere broer en gitarist Luke Gosselin vormen sinds vorig jaar samen met bassist Joe Ziemba en drummer Michael Moore de indie rockgroep ‘The Big Lonesome’ uit Boston, Massachusetts. Recent maakten ze zich kenbaar aan de buitenwereld door de release van een eerste ep-tje onder de titel “Undone”.

Daarop verzamelden ze vijf nieuwe en eigen nummers die stuk voor stuk over een goede melodie beschikken en waarvan de deuntjes zo catchy zijn dat je ze al na een eerste beluistering van deze plaat probleemloos kunt mee neuriën of meezingen.

Met de hulp van enkele zorgvuldig geselecteerde gastmuzikanten zoals keyboardspeler Tris Coffin, violiste Eva Walsh, pianist Aaron Gratzmiller, organist Daniel Fox, zangeres Kate Hardly en Sean McLaughlin op synthesizer en als producer van deze ep was dit debuterende kwartet verzekerd van voldoende kwalitatieve ondersteuning bij de studio-opnamen.

Openingstrack “SOS” is zo’n aanstekelijke gitaarrocker die de luisteraar van zijn stoel doet springen om vrolijk rond te gaan huppelen. Daarna wordt het tempo sterk gedrukt in de knappe ballad “Naked Tremelo” die niet gaat over de gelijknamige Vlaams-Brabantse gemeente en geboorteplaats van Pater Damiaan, maar wel over een weinig verhullend geklede dame.

‘The Big Lonesome’ verwijst op hun Facebook-pagina naar bands als ‘Wilco’, ‘Guided By Voices’ en ‘Dawes’ als belangrijkste muzikale invloeden voor hun sound. Dat kunnen we eigenlijk alleen maar beamen bij het aanhoren van de song “What The Hell Am I Supposed To Do?” die je op bijgaande video door de band live kunt zien en horen brengen tijdens een optreden in Cambridge, Boston.

Daarna volgt de ep-titeltrack “Undone” als een ware Americana-song en met de vijfde song “Rockland Place”, een akoestische ballad met Kate Hardly als vrouwelijke duozangeres, zijn we al aanbeland bij het einde van deze korte, maar zeer aangenaam beluisterbare minischijf van ‘The Big Lonesome’ die als een eerste kennismaking met de band wordt uitgebracht en voorafgaat aan een wellicht spoedig volgende volwaardige studioplaat.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video