GET YOUR GUN – THE WORRYING KIND

In 2008 besloten de twee Deense broers Andreas en Simon Westmark uit Jutland om samen met hun vriend Søren Nørgaard muziek te gaan schrijven en die op te nemen. Als groepsnaam kozen ze voor het opvallende ‘Get Your Gun’. In 2012 brachten ze een ep op de markt onder de titel “EP” en nu volgt daar een tweede volwaardige debuutplaat op waarvoor ze - gelukkig maar - wat langer over een titel hebben nagedacht en het schijfje “The Worrying Kind” hebben genoemd.

Openingstrack “Black Book” (zie video) is ook de eerste single die uit deze nieuwe cd van dit Deense rocktrio wordt getrokken. Het is een eerder donker en dreigend klinkende song die eigenlijk vrij representatief is voor de rest van deze plaat.

Terillustratie verwijzen wij naar de wat meer melodieuze en ingehouden gebrachte tracks “Sea Of Sorrow” en het bijna negen minuten durende titelnummer “The Worrying Kind” waarin elementen uit de psychedelische rockmuziek à la ‘Nick Cave & The Bad Seeds’ vervat zitten.

De song “Staying For A While” krijgt op deze cd een terechte herkansing want het nummer stond eerder ook al op de “EP”. Echt vrolijk kan je als luisteraar nochtans niet worden bij de songs op “The Worrying Kind”. De bluesballad “Sometime”, het loeiharde “Call Me Rage” en de wat deprimerende slotsong “Tender Lies” worden op een dreigende en soms zelfs furieuze wijze gebracht.

Zoals hierboven al aangehaald is dit volgens ons een plaat voor fans van ‘Nick Cave & The Bad Seeds’ en andere vanuit de brandende hel opererende psychedelische rockbands. Het album zou een perfecte soundtrack kunnen zijn om uw eventuele depressies, frustraties of woede-uitbarstingen wat muzikaal in te kleuren.

(valsam)

Get Your Gun - Black Book (Official HD Music Video) from jonas bang on Vimeo.

 

Artiest info
Website  
 

Label: 62TV Records
Distr.: PIAS Belgium

video