HERNAN REINAUDO TRIO - KUKO

Beetje frustrerende timing, waar we hier mee te maken krijgen: we kregen deze CD binnen, precies op het moment dat de concertenreeks van dit schitterende trio op drie dagen voor haar einde zat. Dat viel daarenboven knal middenin de herfstvakantie, zodat we hoe dan ook te laat zouden geweest zijn om u middels deze recensie alsnog naar één van die concerten te krijgen.

De dingen zijnde wat ze zijn, maakten we van de nood een deugd en stopten deze instrumentale CD twee volle weken in onze cd-speler, tot we de muziek ongeveer uit het hoofd kenden. We zijn nu zover en kunnen u, met de hand op het hart, laten weten dat je dit jaar niet veel beter zult tegenkomen op tangogebied.

Tangogebied, da's sowieso een area waar folk en jazz elkaar constant voor de voeten lopen. Gitarist Hernan Reinaudo behoort, zonder discussie, tot de absolute top van de hedendaagse tango-scene. Het trio waarmee hij hier aan de slag is, bestaat verder uit Nicholas Enrich op bandoneon en Patricio Cotella op contrabas.

Zij zijn de hoofdrolspelers op deze elf filmische tracks, maar persoonlijk werden wij nogal midscheeps geraakt, enerzijds door de simpele aanwezigheid op de plaat van “onze” Ananta Roosens -wij kennen haar van die schitterende “La Sieste du Dromadaire”-plaat van eind vorig jaar- en anderzijds door de naar ons gevoel redelijk prominente rol die zij toebedeeld kreeg op viool en trompet.

Ik weet niet of u zich zo'n beetje realiseert wat dit betekent, maar voor ons is het duidelijk: er speelt er eentje van bij ons in de allerhoogste tangoklasse. Dat is min of meer te vergelijken met de positie van bv. Philippe Cathérine, Jef Neve of Chris Joris in de jazz. Of deze vergelijking terecht is? Ik denk, in alle eerlijkheid van wel. Deze plaat sterkt mij elke keer méér in deze overtuiging.

De eerste keren moet je even doorbijten, want heel toegankelijk is deze muziek niet meteen, maar eens je jezelf in de sferen van de plaat kunt inleven, hoor je de prachtigste dingen. Sta me toe geen titels te vermelden, maar ga vooral zelf even naar 's mans website. Daar staat nogal wat te beluisteren. Gun uzelf een uitstap naar de allerhoogste regionen van de hedendaagse tango en kom, net als wij, beduusd terug met je beide voeten op de grond. Dit is immers een onaards mooie plaat en één ding staat nu al vast: zo gauw we kunnen, gaan we deze mensen live bekijken. Zo zijn we dan ook wel weer.....

(Dani Heyvaert)

 

 

Artiest info
Website  
 

video