BUTCHERS BLIND – THURSDAY GIRL (EP)

Americana, rock’n’roll, Southern rock; het zijn allemaal definities die opduiken om de muziek te omschrijven die de groep ‘Butchers Blind’ uit Long Island, New York pleegt te brengen. In 2011 maakten we kennis met het debuutalbum “Play For The Films” van deze formatie rond zanger, gitarist en songschrijver Pete Mancini, pianist Christopher Smith, bassist Brian Reilly en drummer Paul Anthony.

Twee jaartjes later volgde album nummer twee onder de titel “Destination Blues”, hoewel dat muziekgenre niet echt representatief was voor de songs die op deze Americana-plaat te horen waren. Er zit nu een derde studioplaat aan te komen van ‘Butchers Blind’ en als voorsmaakje stuurde de band ons nu al de eerste single uit dat album. “Thursday Girl” (zie video) is de titel van deze zeer poppy klinkende song.

Als toemaatje krijgen we er ook nog het op iets van ‘Wilco’ lijkende nummer “Mystery” bovenop. Dat is een akoestische coverversie van een song van de uit Seattle afkomstige grungerockgroep ‘The Wipers’ en voor ‘Butchers Blind’ allicht een kwestie van ons heel nieuwsgierig te maken naar de overige nummers die ze op hun toekomstige full-cd zullen gaan opnemen.

Veel meer weten we hier momenteel echt niet over te vertellen, behalve dan dat we reikhalzend uitkijken naar de nieuwste cd van ‘Butchers Blind’ en dat wij u ook met veel plezier op de hoogte zullen houden over dat album vanaf het moment dat we het schijfje in onze bus hebben mogen ontvangen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Paradiddle Records

video