THE STAVES – BLOOD I BLED (EP)

Het akoestische folkrocktrio ‘The Staves’ zijn drie zingende zussen uit het Engelse Watford, Hertfordshire. Emily, Jessica en Camilla Staveley-Taylor doken voor het eerst op in de Engelse muziekwereld toen ze in 2010 meewerkten aan het album “Praise And Blame” van Tom Jones.

In datzelfde jaar besloten ze om zich als trio toe te leggen op het brengen van akoestische folkliedjes die meestal uitsluitend onder een sobere begeleiding van gitaar en ukelele worden gebracht. Na het uitbrengen van vier ep-tjes kwam er in 2012 eindelijk een eerste volwaardige studioplaat van ‘The Staves’ op de markt onder de titel “Dead & Born & Grown”.

In afwachting van hun tweede full-cd “If I Was” die in februari 2015 zal gaan verschijnen, brengt het trio nog maar eens een drie songs tellend ep-tje uit dat “Blood I Bled” heet, naar het titelnummer dat ze met producer Justin Vernon (aka ‘Bon Iver’) hebben opgenomen. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid ook hun toekomstige studioplaat gaan produceren in zijn ‘April Base’-studio in Wisconsin, USA.

Dit ep-tje begint met het harmonieuze samenzangnummer “Open” dat de zussen zelf hebben geschreven en geproduceerd, net als track nummer drie “America”. Tussendoor krijgen we dan de mooie single “Blood I Bled” (zie video) waarin de dames alweer in perfecte harmonie samen zingen, zoals alleen echte zussen dat blijken te kunnen.

De invloed van Justin Vernon achter de knoppen in de opnamestudio is duidelijk merkbaar in elk van deze drie liedjes en dat zal de kwaliteit van de nieuwe plaat alleen maar ten goede komen. Wij houden u begin volgende jaar zeker op de hoogte over de release van “If I Was”, de tweede full-cd van ‘The Staves’.

(valsam)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Atlantic Records UK

video