LUNA GREEN – HAVANA SESSIONS

Elf heel korte liedjes tussen de 2 en 3 minuten, dat is wat de Zweedse zangeres Luna Green ons wil aanbieden op haar nieuwste studioalbum “Havana Sessions”, haar derde release in één jaar tijd, eigenlijk allemaal in het eerste jaar dat ze muzikaal actief is.

‘Luna Green’ is ook de merknaam van een groene schitteringen veroorzakende lippenstift die volledig uit plantaardige componenten werd samengesteld. Of de zangeres Luna Green ook zo onschuldig en milieuvriendelijk georiënteerd is weten we eigenlijk niet, maar dat ze enkele pure natuurelementen bij de luisteraars zal weten op te wekken staat voor ons buiten kijf. Met haar sexy en sensuele fluisterstem zingt ze zich vlekkeloos doorheen de elf tracks waarvan ze er zelf overigens zes geschreven heeft.

Het nummer “Neptune” werd als eerste single uit “Havana Sessions” op de wereld losgelaten en die cd bevat zeker nog een aantal uitstekende kandidaten voor volgende singles. Wij tippen daarbij op het schitterende nummer “Temptation” - een song van Tom Waits - en op het door Luna Green zelf gecomponeerde “Swedish Strawberries” (zie video). Maar ook het door haar gecreëerde “Sussh” en “Come On And Love Me” lijken ons geschikte liedjes om op de radiostations gedraaid te worden.

Andere covers op deze plaat zijn het van Peggy Lee gekende “Why Don’t You Do Right”, “Gran Canaria” van ‘The Soundtrack Of Our Lives’, “Mosquitos On Mars” van ‘Atomic Swing’ en “Kräm” van de Zweedse alternatieve rockgroep ‘Kent’. Eigenlijk zijn dit niet zo voor de hand liggende songkeuzes om van een coverversie te voorzien.

Het soms aan ‘Nouvelle Vague’ herinnerende album werd samen met lokale Cubaanse muzikanten in twee bloedhete sessies opgenomen in ‘Estudio Scorpio’ in Havana tijdens de lente van 2014. De songs die voor deze cd werden opgenomen zijn voornamelijk liedjes uit haar vorige twee studioplaten, aangevuld met twee compleet nieuwe eigen composities in het walsende “Showtime” en het geheel akoestisch gebrachte “Neptune”. “Havana Sessions”: ik wou dat ik er bij had kunnen zijn, voor het mooie weer en de overheerlijke Cuba Libre, maar dus ook voor de mooie zangeres Luna Green.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: National

video