CAJSA SIIK – CONTRA

Met amper acht songs op een cd die totaal nauwelijks 27 minuten duurt, weet de zangeres en songschrijfster Cajsa Siik uit het Noord-Zweedse stadje Umeå onze aandacht toch helemaal op te eisen voor haar werk dat ze op haar tweede plaat “Contra” heeft gebundeld.

We krijgen moderne en hedendaagse, uiterst radiovriendelijke indie popmuziek van deze momenteel vanuit Stockholm opererende artieste. Haar eind 2012 verschenen debuutalbum “Plastic House” kon op heel wat positieve kritieken rekenen in de Scandinavische muziekpers en ze wist er zelfs een aantal Europese recensenten van haar kunnen mee te overtuigen.

De verwachtingen voor haar tweede cd “Contra” waren dan ook hoog gespannen en we moeten hier zeggen dat ze die allemaal heeft weten waar te maken met dit zeer aangenaam en vlot beluisterbare album. Van de acht tracks op de plaat zijn er intussen ook al twee singles uitgebracht met eerst de dynamische popsong “Relentless Delight” die in mei op de markt kwam, gevolgd door het pas verschenen elektropopnummer “Higher” (zie video).

De loepzuivere en soms erg sensuele stem van Cajsa Siik en haar aanstekelijke melodieën zijn de twee meest opvallende kenmerken van haar muziek op “Contra”. Naast de twee vermelde singles kan de luisteraar zeker ook met volle teugen genieten van het intieme “Birds”, het melancholische “Kill It” en de schitterend gemijmerde, haast eclectische slotballad “Cold And Clear”.

We krijgen de laatste tijd meer en meer uitstekend werk toegestuurd vanuit het Hoge Noorden waar de daar momenteel heersende frisse lucht blijkbaar voor heel veel muzikale creativiteit lijkt te zorgen. Deze talentrijke Cajsa Siik hoort zeker bij de beste Scandinavische ontdekkingen van het jaar 2014.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: NCB

video