V.A. - A TASTE OF BESTE UNTERHALTUNG

Het platenlabel ‘Beste ! Unterhaltung’ werd in oktober 2008 opgericht door de Duitse manager Christian Pliefke. De missie van het label was het uitbrengen van nieuwe innovatieve muziek die over de hele wereld werd gemaakt. Naast ‘Beste Unterhaltung’ runt hij ook nog een tweede label ‘Nordic Notes’ waarmee hij voornamelijk Scandinavische muziek wil promoten.

Vanzelfsprekend waren de eerste platen die op zijn label verschenen afkomstig van Duitse artiesten en bands met o.a. ‘Sutcliffe’ en ‘Grand Paradiso’, twee singer-songwriters die vooral met het creëren van folk en Americana-muziek bezig waren. Die muziekstijlen vormen nu nog steeds de basis van alles wat ‘Beste ! Unterhaltung’ op de platenmarkt loslaat en dat zijn ondertussen toch al meer dan 50 albums geworden.

Daar zijn in de voorbije jaren dus ook heel wat internationale artiesten bij gekomen zoals o.a. de Russische indie groep ‘iamthemorning’ uit Sint-Petersburg waarvan u op bijgaande video het nummer “Monsters’ kunt bekijken en beluisteren. Op het verzamelalbum “A Taste Of Beste Unterhaltung” heeft Christian Pliefke 18 nummers samen gebracht van in totaal dertien artiesten die hun muziek via zijn platenlabel de wereld hebben ingestuurd.

Daarbij zitten ook enkele exotisch klinkende namen zoals de zangeressen Ragga Gröndal, Myrra Ros en Gudrid Hansdottir, singer-songwriter Svavar Knutur en de groepen ‘Aino Venna’ en ‘Árstíðir’. Bij de in het muziekmilieu wat meer bekende namen klasseren we de formaties ‘iamthemorning’, ‘Sutcliffe’, ‘Ochre Room’, ‘Hi-Lo & In Between’ en ‘Ghost Trains’ en het meisjestrio ‘The Henry Girls’. Al deze muzikanten leverden één of twee nummers uit hun bij ‘Beste ! Unterhaltung’ uitgebrachte plaat af voor dit compilatiealbum.

Onze selectie aan favoriete liedjes bestaat uit het schitterende “Baby Would You Marry Me?” van de Ijslandse singer-songwriter Svavar Knutur feat. Markéta Irglová (pianiste uit Tsjechië), het beklijvende “Milo” van de eveneens in Reykjavik, Ijsland wonende Myrra Ros en “December Moon” van Karen, Lorna en Joleen McLaughlin, aka ‘The Henry Girls’ uit Ierland.

Verder valt er ook te genieten van het instrumentale “Summersun” van ‘Sutcliffe’ die later nog een tweede track afleveren met “Ever Wonder”, een song die wordt gezongen door Gudrid Hansdottir, een zangeres die afkomstig is uit de tussen Ijsland en Noorwegen liggende Faeröer Eilanden. Deze dame brengt ook nog een solonummer met “A Faroese Fisherman Speaks Of Drowning”. Ook het nummer “My Summer” van ‘Ochre Room’ en de kamerfolkmuziek van de Ijslandse formatie ‘Árstíðir’ in het symfonische nummer “Shades” mogen hier in de volgende weken nog wel een paar keer door de stereo-installatie weerklinken.

Het is eigenlijk wel een beetje indrukwekkend wat voor kwaliteitsvolle muziek er op amper vijf jaar tijd door het platenlabel ‘Beste ! Unterhaltung’ op de markt werd gebracht. De promotie voor de muziek van deze soloartiesten en groepen uit bij ons veel minder gekende landen is absoluut noodzakelijk en verrijkend voor de gehele muziekscène. Daarom zeggen wij ‘van harte gefeliciteerd’ tegen Christian Pliefke en willen we hem een warm hart onder de riem steken met een welgemeend ‘doe zo voort’.

(valsam)

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
A TASTE OF BESTE UNTERHALTUNG
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Beste ! Unterhaltung

video