MAURICE MATTEI & THE TEMPERS – CELEBRITY ISSUE

De eerste keer dat de in Toscane geboren, maar sinds lange tijd Amerikaanse singer-songwriter Maurice Mattei uit Cincinatti hier bij ‘Rootstime’ over de vloer kwam, was al in mei 2004 bij de voorstelling van zijn debuutalbum “Ring Of Smoke”. Daarna volgde zijn plaat “Dead Rails” in 2005 en het als een soort verzamelplaat voorgestelde “The Tempers Perform The Best Of Maurice Mattei Vol. 3” van eind 2007.

Daarmee had hij dan ook zijn begeleidingsgroep ‘The Tempers’ officieel voorgesteld, de formatie die sindsdien altijd mee op de covers van zijn nieuwe platen werd vermeld. Dat waren in 2009 de cd “Mauled”, in 2011 het album “Strum & Drag” en het feestplaatje “The Tempers Christmas Show” met vooral nieuwe rock’n’roll-songs en twee covers van stokoude kerstliedjes.

Midden 2013 hoorden we voor het laatst van ‘Maurice Mattei & The Tempers’ bij de release van hun album “Darker Angels” dat als een ode aan de country- en westernmuziek werd opgevat. Nu is er alweer een splinternieuw schijfje van deze hardwerkende formatie op onze schrijf- en draaitafel beland.

Titel van deze tien nieuwe liedjes tellende plaat is “Celebrity Issue” en hierop laat deze formatie zich alweer minimalistisch en sober bewonderen in klein georkestreerde songs die allemaal door de net 60 jaar geworden Maurice Mattei zelf werden gecomponeerd en geproduceerd.

Steeds terugkerend in recensies van Maurice Mattei is het verhaal over de opvallende stemgelijkenis met die van Bob Dylan, hoewel ze naar onze mening toch wat minder nasaal klinkt. Hij is vooral een geweldige songschrijver van melodieuze muziek en poëtische liedjesteksten.

Op “Celebrity Issue” staan ook nu weer enkele ijzersterke composities zoals de akoestische pianoballad “Come Look At What I Found” waarmee de plaat begint, de akoestische gitaarsong “The Likes Of You” of “Since I Let My Baby Down” (zie video) waarin we soms de vroegere ‘J. Geils Band’-zanger Peter Wolf lijken te horen.

Andere hoogtepunten uit dit album zijn de mooie ballad “In Your Arms”, het lekker ‘laid back’ voortkabbelende “A String Of Pearls”, de traditionele, door pedal steel gedomineerde countryballad “The Third Party” en het funky slotnummer “Find Yourself Another Man”.

Dat dit alweer een uitstekende plaat van ‘Maurice Mattei & The Tempers’ is geworden hoeven we waarschijnlijk niet tot in den treure toe te herhalen. Ga vooral eens zelf luisteren en wordt zo overtuigd van de talenten van deze schitterende muzikant.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
MAURICE MATTEI & THE TEMPERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Blue Jordan Records

video