THE TRIPPING SOULS – DON’T WASTE YOUR LIFE

“ Reminiscent of the post-Nirvana mid-’90s scene with a hint of a ’70s Brit-pop-punk hybrid... “

Paul Makris is afkomstig uit New England [De regio in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten met de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont / red.]. Makris groeit op in New Hampshire, waar hij muziek studeert. Tijdens zijn schooljaren speelt Paul al gitaar, bas en keys en zingt hij in meerdere bands. Makris vertoeft drie jaren in Chicago, waar hij vaak blues clubs bezoekt. Hij verhuist naar Boston, waar hij meestal te vinden is in de ‘Paradise Rock Club’ en Landsdowne Street. Onvermijdelijk verblijft Makris ook in Europa, waar hij de sound van Londen en Hamburg opsnuift en er gefocust is op luisteren, schrijven en musiceren.

Singer-songwriter / multi-instrumentalist Makris richt in 2012 de alternatieve rock band “The Tripping Roads” op. Makris is vooral beïnvloed door Britse rock van artiesten als Paul Weller en bands als “Oasis” en “Beatles”, wat uiteraard te horen is en geen verassing mag zijn, gezien zijn verblijf in Londen. Makris begon in 2012 in de ‘Zippah Studios’ in Brighton, Massachusetts met opnamen van zijn debuut EP, met de legendarische producer Brian Charles (“The Sheila Divine”, Tanya Donelly, “The Figgs”). Voor opnamen doet Makris een beroep op vrienden bassisten en drummers. Bassist toen was Wayne Whittaker en drummers waren Ben Marino en Steve Chaggaris.

Na een debuut EP en preview single, is “Don’t Waste Your Life” het éérste studio album, opnieuw in samenwerking met producer Brian Charles, van Paul Makris aka “The Tripping Souls”. Op het nieuwe album klinkt de band gedurfder, wat brutaler, dan op hun debuut EP. Met de titel en ook inhoudelijk, tracht Makris “Going after what you really love, whatever that is…” En, vervolgt hij “We’re only on this earth for a limited time, let’s not waste it”. Met tien originele nummers en een “reprise” van nog geen minuut is de track list volledig van dit studio debuut. 

“Don’t Waste Your Life” is een album dat, zoals gezegd en verwacht, heel Brits klinkt en soms heel herkenbaar is, maar dan met een koel hedendaags gevoel. Je voelt dit o.a. In 4”Soul Sister”. In 4“Soul Sister” tracht Makris zijn sound te “verbreden”, door gebruik te maken van nieuwe technieken, zoals ‘reverse tremolo’ [Is een manier van toonvorming die vooral op snaarinstrumenten wordt toegepast, door de snaar voortdurend snel achter elkaar aan te slaan. Dit levert een meer 'spannende' klank op dan één akkoord van gelijke duur / red.]. Daartegenover zijn er niet alleen de Britse invloeden, maar zoekt Makris zijn inspiratie ook in de voorbije decennia. 3”Narrow Road” is een nummer dat geïnspireerd is door "Road Narrows", een scenario dat geschreven is door Fay Efrosini Lellios. Ze schreef het verhaal van een jonge vrouw, die van Mani in Griekenland, naar haar land van haar dromen, Amerika reist. Later keert ze terug naar huis, om voor haar oudere moeder te zorgen.

Voor mij waren Paul Makris en zijn “Tripping Souls” eerst onbekende muzikanten, maar ze laten op het einde van de rit erg veel indruk achter. “The Tripping Souls” slagen erin om in nostalgie wat van nu te leggen, waardoor hun muziek fris en vrolijk wordt en absoluut waard wordt om naar te luisteren. Dit is een album dat je zelf zeker moet ontdekken!

Eric Schuurmans

 

Album tracks: 1”I Wont To Tell You” - 2”Sunny Afternoon” - 3”Narrow Road” - 4”Soul Sister” - 5”A Piece Of Paper” - 6”Come On” - 7”Rasperry Love” - 8”May Jane” - 9”So Much Love” - 10”September” - 11”Reprise” (Don’t Waste Your Life) - All songs written by Paul Makris except [when noted] – Produced by Paul Makris & Brian Charles

Line-up “The Tripping Souls”:
Paul Makris: vocals, guitars, Hammond organ, mellotron, piano
& Friends:
Wayne Whittaker: bass
Steve Chaggaris: drums, percussion
Harrison Seiler: drums (1,2,7)

Discography:
2013 : “The Tripping Souls” – debut EP, Alternative rock - Fresh, full, melodic sound with a beat! – 5 tracks
2013 : “Narrow Road” – debut single
2014 : ”Don’t Waste Your Live” – debut CD

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tripping Soul Productions