BRANT CROUCHER – BLANCO COUNTY LIGHTS

Het overkomt ons gelukkig nog regelmatig dat we een cd-tje van een ons totaal onbekende artiest in de speler stoppen en al van bij de eerste song mogen vaststellen dat we daarmee een nieuwe muzikale parel hebben mogen ontdekken. Die belevenis was ook nu weer voor mij weggelegd bij het debuutalbum “Blanco County Lights” van de Texaanse singer-songwriter Brant Croucher uit Houston.

Deze muzikant heeft heel wat muzikale invloeden ondergaan door het feit dat hij in zijn toch nog vrij korte leven al op heel wat verschillende plaatsen heeft gewoond en daarbij o.a. tijd heeft doorgebracht in de bekendste muzieksteden van Amerika. Zo verbleef hij enige tijd in Nashville, Tennessee, in Dallas en in Austin, Texas, maar hij was ook een periode in Noord-Ierland, Spanje, Mexico en Peru. Al die verschillende culturen en ervaringen zijn absoluut ten goede gekomen aan zijn eigen muzikale werk.

Brant Croucher opereert in het genre van de folk-, country- en zogeheten Americana-muziek. Voor zijn eerste plaat nam hij elf zelfgeschreven liedjes op waar we echt geen enkele minderwaardige song tussen hebben kunnen ontdekken. Wel enkele nummers die toch nog een beetje boven de rest uitsteken, zoals de openingstrack “When You Come to Me” met Eleanor Whitmore opvallend op fiddle, de countryballad “Drink (Drink Drink)” met Lloyd Maines op dobro en de fantastische albumtiteltrack “Blanco County Lights” (zie video) waarop hij zichzelf erg knap op piano begeleidt en collega singer-songwriter Matt Harlan voor excellente backing vocals zorgt.

Andere mooie liedjes zijn het folky nummer “Theodora”, de van fiddle-geluiden overlopende countryrocker “Still The One”, het emotioneel gebrachte “Free Will”, het catchy New Orleans-achtige zydeco-liedje “Joie De Vivre” en de alweer ongelooflijk mooie akoestische pianoballad “Greenville Ave.” waar deze plaat waardig wordt mee afgesloten.

Brant Croucher is een verhalenverteller met een boodschap en vooral een heerlijk mooie stem. De inspiratie voor zijn songteksten haalt hij uit zijn dagelijkse leven en uit diverse gebeurtenissen die rondom hem plaatsvinden. Als we hem met iemand zouden willen vergelijken, dan komen we terecht bij artiesten zoals Wyckham Porteous, James Yorkston en bij de verhalende muziekstijl van David Gray, maar dan niet met diens stem. Deze uitstekende cd is een echte aanwinst en heeft intussen al zijn verdiende plaatsje in mijn uitgebreide privé platencollectie gekregen. Maar eerst ga ik ze toch nog eens een paar keer intensief beluisteren.

(valsam)

“Texas-based singer-songwriter Brant Croucher is what one calls a true surprise. As a newcomer in the world of music, his self-penned storytelling songs in folk and country style are all equally splendid. In case you like artists like Wyckham Porteous, James Yorkston or the poetic stories told in the songs of David Gray, then Brant Croucher and his debut record ‘Blanco County Lights’ will be a true pleasure to discover for you.” – www.rootstime.be

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
BRANT CROUCHER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: White Cat

Info: Hemifran

video