ANTONY VENNERI  – YOUNG DREAM

“ Antony Venneri is a free spirit and a rebel and his only desire is to share his music and touch people hearts and souls, as he has being doing... “

Kunstenaar, dichter en songwriter Antony Venneri (uiteraard van Italiaanse afkomst) is met zijn verblijf en optredens in New Orléans, Los Angeles, Dublin, Hamburg, Londen... een wereldburger. Venneri, die al vanaf zijn adolescentie hoofdzakelijk bezig is met muziek en poëzie, is iemand die alle kleinburgerlijkheid naast zich neer legt. Venneri beschouwt zichzelf als een wereldburger en een dwalende muzikant, die daar komt, waar de muziek hem heen brengt. Zijn echte vrienden en familie zijn zijn tijdloze songs en allen die hem steunen. Zijn muzikale invloeden en stijlen zijn breed: van rock tot blues, van klassieke tot oosterse muziek. Zijn teksten kunnen heel filosofisch, melancholisch en romantisch zijn, maar soms ook wild, bitter en ironisch. Antony Venneri is een niet alleen een zoeker en een liefhebber, maar ook een zwerver en een avonturier. Transparantie, creatieve vrijheid en inspiratie, zijn in zijn muziek en zijn leven zijn belangrijkste rechten. Als een onafhankelijk kunstenaar, steekt hij al zijn tijd, hart en ziel, in zijn welwillende muze.

Antony Venneri is met “Young Dream” al aan zijn zevende album toe. Buiten zijn eigen inbreng als gitarist, is het Dave Easly die hem op enkele tracks op pedal steel begeleidt (tot zoverre de info over de line-up…). “Young Dream” is een tijdloos idealistisch en klassiek album, waarin Venneri met ons mee op reis gaat en ons helpt zoeken, om onze dromen waar te maken. Venneri wil dat we ons beter gaan voelen. Al van in het begin in track 3”Lucky Star” voel je Venneri’s passie, om de luisteraar te inspireren en motiveren. Idem dito geldt voor tracks 1”Blue Unicorn” en 6”Voice Of Fire”.

6”Voice Of Fire”: “Believe in me, we still have so much to give, if we don’t make the same mistakes. I know that you believe in me, you know that I believe in you...”

Ook in wat meer donkere songs als 9”Shame On You” en 11”Respectable Snake” probeert Venneri positief te zijn, door de luisteraar een mogelijkheid aan te bieden, om te slagen en om boven het negatieve uit te stijgen. 

9”Shame On You”: “Shame on you and your bank account, shame on the rage and the silence you buy. Shame on your house and your beautiful wife. Shame on the people accepting crimes, wars and pollution and saying it’s life, what a shame... Repent till you’re in time.”

Tot zover enkele tracks, om even de sfeer van het album te schetsen en om aan te geven waar het in “Young Dreams” van Venneri om gaat. Venneri’s songs zijn vervat in een mix van kleuren, sferen, stijlen en poëtisch en muzikaal gekunstel. In dit nieuwe album zingt dichter, singer-songwriter Antony Venneri geïnspireerd over zijn eeuwig jonge droom. Dit echter, met soms verbitterde, rebelse soberheid en een grote verscheidenheid aan stijlen: van blues tot rock, van psychedelica tot dromerige, tijdloze melodieën en teksten. Aan de luisteraar, om dit alles te ondergaan en om zelf te beslissen, hoe hij/zij wil omgaan met de donkere kanten van de samenleving en menselijke natuur. Hoe hij wil omgaan met impressies en… zijn dromen.

Antony Venneri: "I’m always ready to travel and to play somewhere new. I’m looking forward to touring internationally, for the joy of sharing my art with my worldwide wonderful fans and for the vital importance and glory of true and good music in the world."

Eric Schuurmans

 

Album tracks: 1”Blue Unicorn” - 2”Fly” - 3”Lucky Star” - 4”Young Dream” - 5”I Want Christine” – 6”Voice Of Fire” - 7”Art Of Silence” - 8”Sweet Freedom” - 9”Shame On You” - 10”Pink Oblivion  - 11”Respactable Snake” - 12”Psychedelic Heaven” - 13”Fortune Wheel” - 14”Mystic Migrant” – All songs written by Antony Venneri except [when noted] – Produced by xxx

Line-up:
Antony Venneri: vocals, guitars
Dave Easley: steel guitar (8,8,11,13)

Discography:
1997 : “Songs From Venus”
2005 : “Rosso E Blu”
2009 : “Pink Clouds”
2009 : “Eterno Trastullo”
2012 : “Beware Album”
2012 : “Inno Alla Dea”
2014 : ”Young Dream”

Artiest info
Website  
 

itunes

Label: Antonello Venneri

video