JP HARRIS AND THE TOUGH CHOICES – HOME IS WHERE THE HURT IS

Als je in Nashville, Tennessee woont en iets in de muziek wil gaan doen, dan lijkt het vanzelfsprekend dat je in het countrygenre zal gaan opereren. ‘JP Harris And The Tough Choices’ is zo’n formatie die vanuit Nashville een plaatsje in de wereld van de countrymuziek probeert te veroveren en het vehikel dat ze daarvoor geschikt hebben gevonden was de release in 2012 van een debuutplaat die de titel “I’ll Keep Calling” heeft meegekregen.

Met de swingende countryrock- en honky tonk-song “Give A Little Lovin’” stuurde deze groep begin 2014 een eerste single de wereld in om zich hernieuwd kenbaar te maken en zo interesse op te wekken voor de release van hun tweede studioplaat met wat speciale titel “Home Is Where The Hurt Is”. Daaruit werd de prachtige albumtiteltrack nu als tweede single getrokken en van een opvallende video voorzien die we u graag bij deze recensie willen meegeven.

Typische countryballads mogen natuurlijk niet ontbreken op deze tien tracks tellende plaat. Een eerste nummer in dit genre is “A Breaking Heart” met het overvloedige gehuil van een pedal steelgitaar die bespeeld wordt door Brett Resnick. Veel minder tranerig is het alvast niet in het daaropvolgende “South Oklahoma”, een zeer mooie countrysong waarop de rumba kan worden gedanst. En ook het rustige “Truckstop Amphetamines” speelt op de emoties met een weinig optimistisch verhaal en een zeer sobere gitaarbegeleiding.

Dat JP Harris zijn eigen muziek brengt met veel respect voor zijn muzikale voorbeelden en inspiratiebronnen uit het countrygenre staat buiten kijf. We hebben een vermoeden dat een groot stuk van zijn jeugd gekleurd werd door de liedjes van artiesten als Waylon Jennings, Buck Owens, Merle Haggard en Johnny Cash.

Dat hij - indien gewenst – ook op de professionele hulp van topmuzikanten kan rekenen blijkt uit de aanwezigheid van ‘Los Lobos’-lid Steve Berlin die lustig meeblaast op zijn saxofoon naast de honky tonk-piano bij het lekker swingende slotnummer van deze plaat: “Young Women And Old Guitars”. Ook violist en gitarist Chance McCoy, de zanger van ‘Old Crow Medicine Show’, hoort bij de bekende namen die een belangrijke bijdrage aan het succes van deze plaat hebben afgeleverd.

JP Harris produceerde dit album zelf en hij schreef ook alle tien liedjes die we op deze cd krijgen aangeboden. Countrymuziek is er al sinds mensenheugenis en zal ook altijd blijven bestaan. Eén van de mensen die daar in de toekomst borg zullen voor staan is deze JP Harris, een 31-jarige artiest die met zijn knappe liedjes voor veel muzikaal plezier bij de vele fans van dit genre zal blijven zorgen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cow Island Music
Distr.: Sonic Rendezvous

video