H. HAWKLINE – SALT GALL BOX GHOULS

Huw Evans is een singer-songwriter uit Cardiff in het zuiden van Wales die onder het pseudoniem ‘H. Hawkline’ al een tijdje probeert om zich een carrière als muzikant uit te bouwen. Hoewel we tot op heden nauwelijks iets van deze man vernomen hadden, lijkt zijn nieuwste album “Salt Gall Box Ghouls” toch als een compilatiealbum of als een soort van “Best Of” op de markt gebracht te worden.

Het begon allemaal met zijn debuutplaat “A Cup Of Salt” uit 2010 als eerste kennismaking. Daarna volgde het twaalf tracks tellende album “The Strange Uses Of Ox Gall” in 2011 en nog enkele ep-tjes waaronder “The Black Domino Box” en “Ghouls”. Alles opgeteld en bijeen gebracht komen we aan de titel voor deze twaalf tracks tellende verzamelplaat, de eerste release op zijn nieuwe platenlabel ‘Heavenly Recordings’.

‘H. Hawkline’ is in de eerste plaats een gitarist die zich vooral heeft toegelegd op het brengen van experimentele en vaak psychedelische nummers zoals mag blijken uit de opener “An Old Lady Sings Pentecostal” en het daarop volgende “Slow Geese” en “Gelly (Lleuad II)” op deze verzamelaar.

De eerste track waar we een echte song in lijken te horen is het lichtjes rockende “My Dreams” maar de zangpartij bij dit nummer lijkt uit de tweede kelderverdieping te komen. Het wat melancholische “Surf Pound” is pas het eerste nummer dat we van begin tot einde kunnen laten uitspelen en bij het melodieuze “You Say You Love Me” zetten we de stereo zelfs nog wat luider.

Naarmate deze plaat vordert worden de songs meer en meer hedendaagse popliedjes met hier en daar een hoekje af, zoals geldt voor “Black Domino Box”, de 7 minuten durende gitaarrocker “Black Muck”, het rauwe punknummer “Kiss Me On My Lips”, het ijle “Mummy” en de op de video te bekijken song “Ghouls” die we als beste nummer uit dit album willen vermelden.

Het zal voor velen even wennen zijn aan de sound van deze muzikale ‘weirdo’ uit Wales, maar het lijkt ons toch dat hij langzaam maar zeker in de richting van de meer radiovriendelijke sound aan het opschuiven is. Misschien komen we deze ‘H. Hawkline’ vroeg of laat toch nog ergens tegen met een song in één of andere hitlijst.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Heavenly Recordings
Distr.: [PIAS]

video