FANDANGO LIVE – HANDS

‘Studio Fandango’ is een professionele opnamestudio die gehuisvest is in ‘the middle of nowhere’ in Kerkom, een gehucht van Boutersem, nabij Tienen. Studio-eigenaar Dirk Lekenne is zelf ook actief als muzikant en is naast zanger en componist ook de leider van de formatie ‘Fandango Live’ waarmee hij in zijn studio opgenomen platen op de markt brengt. De overige bandleden zijn zanger-gitarist en componist Luk de Graaff, pianist Pieter Akkermans, bassist Tim Van Passel en drummer Walter Mets.

‘Fandango Live’ kan reeds terugblikken op drie volwaardige studioplaten met het debuutalbum “Something Else” uit 2013 en de al snel daarop volgende cd “Teen” met tien Belgische liedjes uit de jaren ’80 in een originele herinterpretatie door deze band. Album nummer drie draagt de titel “Hands” en is een twaalf tracks tellende nieuwe plaat met liedjes die ofwel door Dirk Lekenne ofwel door Luk de Graaff werden gecomponeerd en gezongen.

De muziek op deze cd bestaat uit een gevarieerde mix van rootsmuziek, folk, blues, pop en rock en het album biedt dus voor elk wat wils. “Let It Flow Away” is de ‘laid back’ gebrachte akoestische openingstrack en ook de eerste single uit deze cd. Het is een song waarop Luk de Graaff zingt en op gitaar, piano en mondharmonica speelt. Verderop brengt hij het nummer “Never Turn Out The Light”, één van de mooiste liedjes uit deze plaat en bij ons nostalgische herinneringen oproepend aan wijlen Willy DeVille en/of Bruce Springsteen.

Op de video bij deze recensie kunt u genieten van een live performance van ‘Fandango Live’ met het door Dirk Lekenne geschreven en gezongen rocknummer “Overseas”. “Driving By Night” is een instrumentaal bluesnummer en ook de wat later volgende tracks “The Singing Postman” met Luk de Graaf spelend op een Grieks vakantieoord oproepende bouzouki en de gitaar- en pianoballad “Soulie” worden helemaal zonder enige vocale prestaties gebracht.

Voor de volledigheid willen we toch ook nog even vermelden dat we de nummers “My Hands” en “”Show Me A Man” niet echt bij het sterkste werk van ‘Fandango Live’ willen klasseren. Maar het door Dirk Lekenne gezongen liedje “Bring It Back Home” (met Lisa Smets als backing vocaliste), het door Luk de Graaff gebrachte bluesnummer “The Shadow Of The Sun” en de instrumentale afsluiter “Open” maken dit nadien ruimschoots weer goed. Hierdoor laten ze ons toch toe om te concluderen dat “Hands” een puike derde plaat van deze Belgische groep topmuzikanten is geworden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Fandango Music

video