INDIGOS – SHINE ON ME

Het referendum over de onafhankelijkheid van Catalonië in Spanje is nog maar net achter de rug en een beetje tot onze verbazing krijgen we hier een uitstekende nieuwe plaat van een folkformatie uit Barcelona in de bus. Het gaat daarbij over ‘Indigos’, een kwintet rond zanger-gitarist en songschrijver Zep Santos met de Argentijnse cellist Mariano Camarasa, gitarist Carles Casanovas, bassist Camilo Fernandez en drummer Anton Jarl.

Nadat de groep een aantal jaartjes ervaring had opgedaan door veel live optredens te verzorgen in kleine concertzaaltjes in Barcelona, werd er besloten om de door Zep Santos gecomponeerde liedjes op te gaan nemen onder de leiding van platenproducer José María ‘May’ Rodríguez. Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot de release van het tien songs tellende debuutalbum “Shine On Me” van ‘Indigos’.

Met uitsluitend Engelstalige liedjes is dit een plaat geworden die met behoorlijk goede kansen op internationaal succes op de muziekliefhebbers kan worden losgelaten. De songs zijn professioneel klinkende, melodieuze folk- en Americana-liedjes die hier en daar wat aan het werk van Amos Lee, G. Love of Ben Harper doen denken.

Vooral de met celloklanken doordrenkte ballads kunnen ons uitermate bekoren, zoals in het openingsliedje “Alone”, in “No One To Blame”, in de mooie, enkel met begeleiding van akoestische gitaar en viool gebrachte albumtiteltrack “Shine On Me” en in de geheel akoestische pianoballad “Long Beard Man”. “Believe (For Alicia)” is dan weer een ‘pur sang’ countryballad inclusief pedal steel-klanken, een heel sterk nummer dat net voor de eveneens beklijvende albumafsluiter “Waiting” wordt gepresenteerd.

Voor de variatie in ritme werd gezorgd door de toevoeging van uptempo gespeelde liedjes zoals “Take The Lead”, het door orgelklanken voortgestuwde “Fighter Man”, het rockende gitaarnummer “Pray So You Love Me” en een zeer knap in een Caraïbisch sfeertje badende nummer “Gone”. Tot slot willen we toch ook nog even speciaal vermelden dat Zep Santos over een heel mooie stem beschikt die voor een toegevoegde waarde aan de door hem gecomponeerde liedjes zorgt doorheen het hele album.

(valsam)

 

PROMO DISC "SHINE ON ME" from IndigosBand on Vimeo.

 

Artiest info
Website  
 

video