JAMES HAND – STORMCLOUDS IN HEAVEN

 

James ‘Slim’ Hand is een zogeheten prototype countryzanger en songschrijver uit Waco, Texas die ons onlangs zijn nieuwste album “Stormclouds In Heaven” heeft toegestuurd in de hoop een positieve recensie van ‘Rootstime’ in ruil terug te krijgen.

Met veertien liedjes op deze cd krijgen we een mix van country ballads, country rocksongs, gospelliedjes en honky tonk nummers aangeboden door deze niet meer zo jonge muzikant. Sommigen zullen deze muziek eerder ouderwets en gedateerd noemen, maar het is ondertussen al vaker bewezen dat er in Amerika nog altijd een groot publiek voor dit genre bestaat.

We moeten spijtig genoeg wel vaststellen dat de stem van James Hand niet altijd even toonvast is tijdens het brengen van enkele van de songs op “Stormclouds In Heaven”. Dat hij wel een gerespecteerde artiest is in het milieu van de countrymuziek moge blijken uit de aanwezigheid van gastmuzikanten als Cindy Cashdollar op gitaar en ‘Western Swing’-pianist Floyd Domino (van de band ‘Asleep At The Wheel’) op enkele tracks van dit album, zoals de religieus geïnspireerde liedjes “My Saviour As My Guide”, “Baby’s Promise”, “Thank You Lord” en titeltrack “Stormclouds In Heaven”.

‘De Goede Heer’ hierboven wordt ook aanroepen in het nummer “Lord Above” met ‘fiddler queen’ Beth Chrisman in een vooraanstaande rol. Deze dame uit Austin, Texas beroert de snaren van haar viool ook op indrukwekkende wijze in onze favoriete song uit deze plaat: “There Is A Time”. De zwarte vlekjes op de ziel van James Hand worden bezongen in de song “I Wear The Scars (Bobby’s Song)” die we ter kennismaking op video bij deze recensie hebben gevoegd.

Aan het einde van het album “Stormclouds In Heaven” krijgen we zomaar twee bonustracks aangeboden met de uit 2006 stammende tearjerker “If I Live Long Enough To Heal” uit zijn album “The Truth Will Set You Free” en het uit 2009 afkomstige bluegrass-liedje “Men Like Me Can Fly” uit de cd “Shadow On The Ground”. Wij denken dat James Hand met dit nieuwe album zijn plaatsje in de hemel wel heeft verdiend en dat hij er later, als zijn tijd gekomen is, van een grote kom rijstpap zal kunnen genieten.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
JAMES HAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: DJP Productions

video