MIKE LOVE – GYPSY MAN

Soms krijgen we hier nog eens een plaatje toegestuurd waarmee de betreffende artiest het door hem geselecteerde muziekgenre helemaal naar zijn roots en oorsprong weet terug te brengen. Met het album “Gypsy Man” doet singer-songwriter Mike Love uit Kansas dat eveneens voor het authentieke countryrockgenre.

Hoewel Mike Love al sinds enkele decennia in de muziekwereld actief is, moeten we toch vaststellen dat de door hem zelf geproduceerde cd “Gypsy Man” zijn officiële debuutplaat is, op een ep-tje uit 2002 met vier liedjes na. De countrysterren die hem hebben beïnvloed bij het componeren en het brengen van zijn liedjes zijn artiesten zoals Waylon Jennings, Merle Haggard en Willie Nelson.

Mike Love is een muzikant die het liefst van al elke avond ergens live op een podium het beste van zichzelf zou willen geven. En dat kan de opmerkzame luisteraar ook terug horen in de tien songs op het album “Gypsy Man” die vaak handelen over zijn ervaringen en observaties tijdens het vele reizen en zijn leven als rondreizende zigeuner en muzikant.

Op de video bij deze recensie kunt u zelf even kennis maken met Mike Love bij het brengen van de albumtiteltrack “Gypsy Man”, een song die net als openingstrack en countryrocker “Longway Home” en het door Troy Chavez gecomponeerde “Drifters Lament” handelt over de eenzaamheid onderweg en de lange nachten in desolate hotelkamers.

“Get Going” doet hem dan weer inzien dat hij op tijd en stond ook nog eens naar huis moet gaan als hij de liefde van zijn leven in stand wil blijven houden en niet alleen wil achter blijven. “See If I Care” is een echte tearjerker over de gevolgen van een gebroken hart, maar dan wel gezongen vanuit een gekunstelde attitude van ‘ga maar weg, het kan me toch niet schelen’.

Mike Love covert hier met ‘Losing You” en “Aeromotor” ook twee liedjes die door de ook in Kansas wonende, talentrijke countryzanger en songschrijver Jade Hopkins werden geschreven. Onze twee favoriete songs uit “Gypsy Man” staan echter helemaal aan het einde van de tracklijst met het catchy nummer “Old Mexico” dat Mike Love samen schreef met Dave Killgore en het door David en Cindy Love (de juiste familieband kon ik niet achterhalen) gecomponeerde “Somewhere Deep Inside You”.

(valsam)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Gypsy Soul Records

video