MATT ELLIS – ON THE HORIZON / THANK YOU LOS ANGELES (EP)

Matt Ellis is een alt.country- en folkrockzanger en songschrijver met Australische roots uit Venice, L.A., Californië die heel binnenkort op de proppen zal komen met zijn vijfde officiële studioalbum “The Greatest Escape”. Als voorbode van dit op “Births, Deaths & Marriages” - zijn vorige cd uit 2010 - volgende album lanceert hij eerst twee singeltjes met songs die ook op de plaat te horen zullen zijn.

Het gaat over de tracks “On The Horizon” en “Thank You Los Angeles” die hij in twee versies op een ep-tje heeft samengebracht. Eerst krijgen we de versies te horen zoals ze op de nieuwe cd zullen komen te staan, gevolgd door de wat commerciëler klinkende ‘radio edit’ van “On The Horizon” en een ‘clean version’ (dit wil zeggen: zonder vieze woorden) van “Thank You Los Angeles”.

De nieuwe liedjes zijn klassiek klinkende songs die overgoten werden met een vleugje rock, Americana en folkmuziek. “On The Horizon” rockt zelfs heel stevig met veel gitarenwerk en roept herinneringen op aan het werk van ‘Tom Petty And The Heartbreakers’. “Thank You Los Angeles” is dan weer een Ryan Adams-achtige Americana-ballad met een muzikaal eerbetoon aan de stad waar Matt Ellis sinds 2005 heeft verbleven.

Het nieuwe album werd in een productie van Matt Ellis zelf opgenomen in een studio in Tucson, Arizona, maar hij kreeg daarbij wel de hulp van sound engineers Chris Schultz en Craig Schumacher, een man die ook de twee vorige platen van Matt Ellis had opgenomen en die eerder zijn pluimen al ruimschoots had verdiend bij o.a. ‘Calexico’, ‘The Jayhawks’ en Neko Case.

De band die hem hielp om de songs in te spelen bestond uit zijn vrouwtje Vavine Tahapehi (backing vocals), gitarist Josh Norton, bassist Grant Fitzpatrick, drummer Fern Sanchez en Tim Walker op pedal steelgitaar. De stem van de 40-jarige Matt Ellis is klaarblijkelijk in een zeer goede conditie en dat belooft dan ook veel goeds voor het nieuwe album dat we u meteen na de release heel graag zullen voorstellen op deze pagina’s.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Krow Pie