THE ROLLING STONES - FROM THE VAULT – L.A. FORUM – LIVE IN 1975 (DVD)

The Rolling Stones werden jarenlang gezien als de meest invloedrijke rock ‘n roll-band van Groot-Brittanië en deze reputatie zal zonder twijfel in de verf gezet worden door de twee DVD-releases die in het kader van ‘From the Vault’ series bij Eagle Rock Entertainment verschenen. Een nieuwe serie live-concerten uit de archieven van de Rolling Stones, die nu officieel voor de eerste keer zijn vrijgegeven

Eerder dit jaar was er "Hampton Coliseum 1981", een concert aldaar opgenomen tijdens de tour voor het "Tattoo You" album. De oorspronkelijke uitzending van dat optreden heet "The World’s Greatest Rock ’n Roll Party" en was toen het eerste ‘pay per view’-muziekevenement. De show duurt tweeënhalf uur en heeft onder meer "Beast Of Burden", "Tumbling Dice", "Miss You", "Brown Sugar" en "(I Can’t Get No) Satisfaction" op de setlist staan. De Amerikaanse tour van 1981 was toen qua ticketopbrengsten de meest succesvolle van het jaar. Achter de uitgaven schuilen opnames die met veel liefde en uiterste zorg werden gerestaureerd, hetgeen we nu ook kunnen zeggen van de tweede DVD, die in 1975 is opgenomen in het LA Forum in Los Angeles tijdens de Tour Of The America’s. Dit was tevens de eerste tournee met gitarist Ronnie Wood.

De jaren 70 begonnen goed met het in 1970 uitgebrachte livealbum "Get Yer Ya-Ya's Out!" maar ook het album "Exile On Main Street" (1972) was zeer succesvol, zelfs door velen beschouwd als hun ultiem meesterwerk. Echter "It's Only Rock and Roll" (1974) had veel minder succes, Mick Taylor had zelfs het gevoel dat voor de Stones het einde nabij was, en dit omwille van Keith Richards die vanwege zijn drugsverslaving niet meer kwam opdagen in de studio. Taylor keek al uit naar een nieuwe tour, echter in 1974 werd besloten dat dit omwille van Richards toestand voorlopig uitgesloten was. Taylor was hierdoor bijzonder teleurgesteld, voor hem reden genoeg om de band te verlaten. Tijdens de tour die dan volgde in 1975 was Ron Wood tweede gitarist, destijds nog tijdelijk, want Wood was ook gitarist bij The Faces.

Ook voor "L.A. Forum – Live In 1975" hebben de oude beelden een opknapbeurt gekregen en het geluid is opnieuw gemixt door de legendarische producer Bob Clearmountain, die als ‘music engineer’ aan meerdere albums van de Britse band heeft meegewerkt, en mede verantwoordelijk was voor succesalbums van onder andere Bruce Springsteen, David Bowie, Bryan Adams en Amy Mc Donald. Begeleid door een prima spelende band en met steun van o.a. Ian Stewart, Billy Preston en Bobby Keys, wordt ook hier een tweeënhalf uur concert gegeven, waarbij we klassiekers horen als "Honky Tonk Women", "Gimme Shelter", "You Can’t Always Get What You Want", "Sympathy for the Devil" en "Star Star" (zie bijgevoegde video). In het afsluitende "Sympathy For The Devil" mag zelfs Jesse Ed Davis nog opdraaien als sologitarist.

Extatische optredens en spectaculaire shows van de Stones doen de harten van de liefhebbers sneller kloppen, is hiermee weer eens bewezen. "L.A. Forum – Live In 1975" is dan ook een must-see voor alle Stones-fans en tevens ook een monumentaal stukje muziekgeschiedenis! Het is alsof de jaren 70 weer helemaal tot leven komen en je er zelf bij bent! Hopelijk is deze 'From the Vault' reeks een voorbode voor verdere heruitgaven, en staat het meest legendarische 'Brussel ‘73' ons nog te wachten.

 

‘From the Vault: L.A. Forum — Live in 1975'
Track Listing:
‘Introduction’
‘Honky Tonk Women’
‘All Down the Line’
‘If You Can’t Rock Me’ / ‘Get Off of My Cloud’
‘Star Star’
‘Gimme Shelter’
‘Ain’t Too Proud to Beg’
‘You Gotta Move’
‘You Can’t Always Get What You Want’
‘Happy’
‘Tumbling Dice’
‘It’s Only Rock ‘n’ Roll’
‘Band Intros’
‘Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)’
‘Fingerprint File’
‘Angie’
‘Wild Horses’
‘That’s Life’
‘Outta Space’
‘Brown Sugar’
‘Midnight Rambler’
‘Rip This Joint’
‘Street Fighting Man’
‘Jumpin’ Jack Flash’
‘Sympathy for the Devil’

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Eagle Rock Entertainment
Distr.: Pias

video