ROB KLERKX – MAGNOLIA

Het eerste album dat we van de Amsterdamse singer-songwriter Rob Klerkx mochten verwelkomen kwam er al in 2007 met “New Roads”. “Unleash” uit 2009, “Undertones” uit 2011 en “Final Desire” uit 2012 zorgden voor het logische vervolgverhaal en deze vier platen zorgden er voor dat de frontman van de formatie ‘The Secret’ dezer dagen over een heel mooi en uitgebreid repertoire aan songs beschikt.

Daar komen er nu weer tien stuks bij, want Rob Klerkx is de fiere uitvoerder van een vijfde studioalbum dat de titel “Magnolia” heeft meegekregen en dat eind oktober op de platenmarkt is verschenen. Eventjes voordien werd de release van dat album nog voorafgegaan door “Carry My Love”, een eerste single uit de nieuwe cd.

De liedjes die Rob Klerkx schrijft situeren zich in de genres folk, pop en indie rock. Ze zijn vaak melodieuze werkstukjes op sobere, intimistische muziek en zachtjes gezongen door de artiest. Ook “Virginia”, de schitterende openingstrack op “Magnolia”, is zo’n fragiel nummer waar je als luisteraar zeker in zal worden meegezogen.

Zoals in zovele liedjes komt de inspiratie voor de songteksten ook bij Rob Klerkx voort uit de liefde, de emoties van verdriet en afscheid nemen en de complexiteit in relaties. Het zijn verhalen over de dingen die elk van ons in het dagelijkse leven kunnen overkomen en daarom is het ook zo gemakkelijk om je in die liedjes in te leven en ze op jezelf te laten reflecteren.

Hij kan ook af en toe wat steviger uit de hoek komen, zoals in het rockende “Love Light”, in “Burning Heart” waarbij ik om onverklaarbare redenen aan de Belgische muzikant ‘Daan’ denk, en in de single “Carry My Love” die ons een beetje aan de sound van de Britse rockband ‘Editors’ schatplichtig lijkt te zijn. Maar onze voorkeur gaat toch uit naar de gevoelige, breekbare liedjes op dit album zoals “America In Me”, “California Rain”, de melancholische slotsong “Come Home” en de wondermooie albumtiteltrack “Magnolia” dat Rob Klerkx in een duet met actrice Gusta Geleijnse brengt.

En dan zijn er ook nog de gezellig voortkabbelende songs zoals het jazzy “I’ll Come Over” en het ritmische “Wait For Me” (zie video) waar die ‘Editors’ me weer voor de geest blijken te komen. Dat laatste nummer schreef Rob Klerkx als een eerbetoon aan Andreas Choi, een plots in april 2014 overleden collega en vriend.

(valsam)

 

30 november 2014 : DB’s, Utrecht
11 december 2014: Café Cox, Amsterdam
9 januari 2015: Patronaat, Haarlem

 

 

Artiest info
Website  
 

video