PURPLE – (409)

‘Purple’ is de groepsnaam van een trio punk- en hardrockers uit het Amerikaanse oliestadje Beaumont, Texas. Ze stonden hier op 11 november nog op het podium van de ‘Trix’ in Antwerpen om er hun debuutalbum “(409)” te komen voorstellen. De formatie bestaat uit Hanna Brewer (drums, vocals), Taylor Busby (gitaar, vocals) en Tyler ‘Smitty’ Smith (bas).

“(409)” is de telefoonzone-code van het district waar de drie bandleden wonen in het oosten van Texas en hun debuutplaat werd er met Chris ‘Frenchie’ Smith als producer opgenomen in een opnamestudio in El Paso, Texas.

Het tien songs tellende “(409)” combineert punk met harde garagerock zoals u zelf kunt vaststellen in de video van de openingstrack “Wallflower” die we aan deze recensie hebben toegevoegd. Drumster Hanna Brewer schreeuwt zich de longen uit het mooie lijf terwijl ze met haar drumstokken voor een stevige beat bij het nummer zorgt.

Ook “Double Nickels” en de nieuwe single “Leche Loco” drijven op hard rockende bas en drums met schreeuwerige gitaarklanken die gespeeld worden door Taylor Busby, die ook voor zang (of is het eerder schreeuw) zorgt bij een aantal tracks op deze plaat. Zonder een fijn geslepen sound of netjes gepolijste muziek gaat ‘Purple’ gewoon op de ingeslagen weg verder in de track “Beach Buddy” die toch wel wat radiovriendelijker is.

Maar in het nummer “Thirteen” lijkt het alsof Hanna Brewer de haar overheersende demonen nog nauwelijks de baas kan. Als mijn vrouw zo tegen me aan zou schreeuwen, dan zou ik al lang als een bange wezel achter de zetels gekropen zijn. “(409)” duurt dan ook nauwelijks 33 minuten voor tien tracks, maar de punkerige dynamiek straalt van elk nummer af.

“Target”, “Head On The Floor”, “Liquor”, “New Born” en “DMT” completeren de tracklijst van dit loeiend harde debuutalbum van ‘Purple’. Voor de fans van punkrock zal dit zeker als een fijne nieuwkomer in het genre beschouwd worden, maar laat mij nu maar gauw een rustig singer-songwriterplaatje in de speler schuiven.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: [PIAS]

video