TOWN MOUNTAIN  -  LIVE AT THE ISIS

Na het debuut van Town Mountain in 2008 (Heroes & Heretics) kwam het succes aanwaaien met een fraai vervolg op Steady Operator (2011) en vooral met Leave The Bottle in 2012. Het leverde nominaties op voor de IBMA’s in 2012 en 2013.  Met de live cd Live At The Isis, opgenomen in hun hometown Asheville, North Carolina worden fans op hun wenken bediend met een verzameling van het allerbeste werk in een  live setting.

In een klassieke opstelling van vijf, met mandoline, gitaar, bas,  fiddle en banjo en met strak geregisseerde harmonische vocalen wordt op Live At The Isis een stijlvol staaltje moderne bluegrass ten gehore gebracht. Town Mountain brengt hard driven bluegrass tot leven met vuurwerk op de fiddle door Bobby Britt in het charmant klinkende Four Miles en de waanzinnige exercities op mandoline en banjo in het opwindende Tarheel Boys. Up The Ladder is een ander hoogtepunt op deze cd met de stem van leadzanger Robert Greer in de hoofdrol. Hij heeft een in het bluegrass genre ongebruikelijk lage stem maar weet met een rauwe rand in zijn strot een eigen geluid te geven aan de dynamiek van het nummer. Een mengeling van bluegrass en klassieke R&R maken van Up The Ladder een uniek statement van deze band.

De band speelt  traditionele bluegrass, jazeker,  maar hé, wat is traditioneel?  Town Mountain brengt bluegrass in een enigszins geschuurde omlijsting waardoor het soms mierzoete karakter van het genre een eigen gezicht krijgt van de band. Dat effect wordt nog eens versterkt met een speelse invoeging van elementen uit de R&R en honky tonk. Daarbij schuwt Town Mountain niet om hier en daar eens lekker dwars uit te pakken. Het album wordt dan ook in stijl afgesloten met een eigengereide versie van Orange Blossom Special en is het eindresultaat een gedegen live bluegrass album met een vooruitzicht op nieuw werk dat in 2015 naar verluidt gaat komen.

Ferenc Koolen

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video