WILLOW – PLASTIC HEAVEN

Ondanks het feit dat de Leuvense indie rockformatie ‘Willow’ al in 2008 werd opgericht begon het voor dit vijftal pas echt ernstig te worden toen ze derde werden in ‘Humo’s Rock Rally’ van 2010 en er terecht met de ‘Publieksprijs’ aan de haal gingen. Een tijdje nadien mocht ‘Willow’ hun officiële debuutalbum “We The Young” opnemen en uitbrengen. Dat leverde heel wat positieve perskritieken op, twee radiohitjes met de singles “Sweater” en “Gold” en de band mocht nadien ook heel wat optredens in Belgenland voor zijn rekening nemen.

Er werd het voorbije jaar naarstig gewerkt aan songs voor een tweede album. Het nummer “Remedy” werd als voorbode op de platenmarkt losgelaten en deze week verschijnt die tweede cd onder de titel “Plastic Heaven”, samen met een tweede single “Danger” (zie video).

‘Willow’ brengt moderne en zeer hedendaagse indie pop, waarin naast de conventionele instrumenten als gitaar (Nils Goddeeris), bas (Pieter Dhaenens) en drums (Jonas Goddeeris) ook veel ruimte werd gecreëerd voor elektronische synthesizermuziek, gespeeld door Tom Brewaeys. De vocalen bij ‘Willow’ worden ook nu weer geheel toevertrouwd aan Pieter-Jan Van Den Troost.

“Plastic Heaven” is een mooi verzorgd album geworden met de songteksten in bijlage op de rugzijde van een schitterend en zeer kleurrijk schilderij dat door fotografe en kunstenares Evelien Thewis werd gemaakt.

Deze tweede cd van de Leuvense groep werd o.a. in eigen stad opgenomen in de studio van ‘Het Depot’ waar ‘Willow’ ook het officiële cd-release concert zal geven op donderdag 20 november. Daarnaast werd er met producer Arne Van Petegem (aka ‘Styrofoam’) ook opgenomen in ‘The Writer’s Lodge’ in Stavelot, ‘Muziekcentrum Trix’ in Antwerpen en de ‘Motormusic Studios’ in Mechelen.

‘Willow’ levert op “Plastic Heaven” songs af die geheel in de lijn van de verwachtingen omtrent deze groep liggen. Vlot in het gehoor liggende en aan de ‘swinging eighties’ schatplichtige popdeuntjes die zo op alle nationale radiostations kunnen worden gespeeld. Het album begint met zijn titeltrack en bevat naast de twee singles “Danger” en “Remedy” nog een aantal potentiële hitsingles voor 2015. Daarbij denken we vooral dat er grote kansen op succes weggelegd zijn voor de songs “This Restless Body”, het catchy elektrodeuntje “Stay Stay Stay” en “The World Slows Down” waarmee dit tweede album van ‘Willow’ stijlvol wordt afgesloten.

(valsam)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: [PIAS]

video