DARREN CROSS – NO DAMAGE (EP)

Onder het motto ‘wat je zelf doet, doe je het best’ besloot de Australische alt.country-zanger en songschrijver Darren Cross uit Sydney om een volledig ‘do-it-yourself’-album op te nemen. Het werd uiteindelijk een verzameling van maar vijf liedjes en het album bleef beperkt tot een ep-tje, maar dan wel eentje met vijf zeer mooie, akoestisch gebrachte composities van deze artiest.

Hij schreef de liedjes dus zelf, nam ze op in de ‘Bernstein Studios’ waar hij alle instrumenten bespeelde en hij nam ook de rol van producer waar voor het ook al zelf gefinancierde album “No Damage”. Zijn muzikale voorbeelden zijn countrylegendes Townes Van Zandt en Guy Clark, twee storytellers van de puurste soort.

Als Australiër heeft hij ook een patriottistische bewondering voor Aussie ‘Nick Cave’ en voor de internationale roem die deze muzikant in zijn carrière wist te vergaren. Momenteel kan Darren Cross daar alleen nog maar van dromen. Het ep-tje “No Damage” moet hem daarbij op de juiste weg zetten.

Met het akoestisch gebrachte openingsnummer “And The New York Rain Came Down” wordt sober en minimalistisch afgetrapt. In het daarop volgende “Like A Scarecrow” gaat het tempo al een beetje meer naar omhoog, hoewel ook hier alleen een akoestische gitaar in de begeleiding te horen is.

Mooi in het midden gepositioneerd op deze plaat is het melancholische nummer “Slings And Arrows” dat als eerste single werd gelanceerd en dat we u graag op video willen meegeven. Het gaat over de ups-and-downs die ieder van ons wel eens tegenkomt in zijn leven. De hoofdrolspeler in het vierde liedje “Jimmy On The Radio” is het Australische rockmuziekicoon Jimmy Barnes, een man waar Darren Cross met reden naar opkijkt.

Slotsong “Wild And Free” is eveneens een akoestisch nummer waar we het meest nadrukkelijk de sporen van singer-songwriter Townes Van Zandt in menen te herkennen. “No Damage” is een korte, maar mooie introductie van deze Australische artiest die ons hopelijk snel met een volwaardig album zal mogen komen verblijden.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Bernstein Studios

video