FAME & PRICE – PRICE & FAME - TOGETHER

Het begint steeds meer een typisch fenomeen van deze tijd te worden om historisch belangrijke vinylplaten uit de jaren ‘60 en ’70 digitaal te ‘remasteren’ en ze opnieuw in cd-vorm uit te brengen. Platenlabel ‘MIG Music’ heeft er een erezaak van gemaakt om deze nobele taak op zich te nemen en wij kunnen daar alleen maar heel blij om zijn.

Deze keer hebben ze gekozen voor het album “Together” dat in 1971 voor het eerst op de platenmarkt is verschenen als het resultaat van de unieke muzikale samenwerking tussen twee muziekiconen, met name Georgie Fame en Alan Price.

In november 1970 liepen beide heren elkaar tegen het lijf in de Londense club ‘Revolution’ waar Georgie Fame optrad. Toen hij de ‘Animals’-klassieker “Bring It On Home” begon te spelen bemerkte hij de voormalige ‘Animals’ organist Alan Price in het publiek en nodigde hij hem uit om op het podium mee te komen spelen. Het publiek ging uit zijn dak en al gauw werden backstage de plannen voor een samenwerking als duo gesmeed.

De plaat “Together” werd opgenomen en leverde al meteen een klassieker af in de vorm van de hitsingle “Rosetta”, de song die u beide heren kunt zien brengen op de bijgaande video, een opname van meer dan veertig jaar geleden uit 1971. Het album bestond uit elf nummers met vier eigen liedjes die door Alan Price werden geschreven en twee liedjes die Michael Snow voor het gelegenheidsduo had gecomponeerd (“Rosetta” en “Home Is Where The Heart Is”).

Verder zijn er ook coverversies te horen van songs van o.a. Randy Newman (“Yellow Man”), Charlie Rich (“Ballad Of Billy Joe”), Roosevelt Jamison (“That’s How Strong My Love Is”, vooral bekend van Otis Redding en van ‘The Rolling Stones’) en Robin Trower (“I Can’t Take It Much Longer”). Ook Clive Powell schreef één song met “Time I Moved On” wat speciaal is als u weet dat Clive Powell de echte naam was van de nu 71-jarige R&B-artiest en pianist Georgie Fame.

Alan Price heeft anno 2014 trouwens de gezegende leeftijd van 72 jaar bereikt en hij is nog steeds zeer actief als muzikant en frontman van zijn eigen rockgroep ‘The Alan Price Set”. Georgie Fame kan je dezer dagen ook nog op de podia zien als pianist-organist bij o.a. Van Morrison en bij de band van voormalig ‘Rolling Stone’-bassist ‘Bill Wyman’s Rhythm Kings’.

Deze gedigitaliseerde heruitgave van “Together” wordt trouwens nog extra aantrekkelijk gemaakt door vier totaal onvindbare bonustracks afkomstig van ‘7 inch’-vinylplaten van het duo die het platenlabel ter beschikking kreeg gesteld via een fervente platenverzamelaar. Deze zeer mooi klinkende cd wordt hierdoor dan ook meteen gepromoveerd tot een ‘collector’s item’ voor trouwe fans van ‘Fame & Price’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: MIG Music
Distr.: Suburban

video